AK Parti heyeti, CHP heyeti ile bayramlaştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti heyeti, CHP heyeti ile bayramlaştı
GÜNDEM Haberleri

Kurban Bayramı vesilesiyle gerçekleşen siyasi partiler arası bayramlaşmalar devam ediyor. AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti heyetleri Kurban Bayramı sebebiyle bayramlaştı.

Siyasi partiler arasındaki geleneksel bayramlaşma Kurban Bayramı'nın 2'nci günü (29 Haziran2023) başladı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; AK Parti heyeti, Kurban Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyetiyle bayramlaştı.

AK Parti heyeti, CHP heyeti ile bayramlaştı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur’un başkanlığındaki heyet, Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde Zeynel Emre başkanlığındaki CHP heyetini kabul etti. 

Milletin Kurban bayramını kutlayan Uygur bayramların birlik ve beraberliğin zirve yaptığı günler olduğunu belirtti.

KUR'AN-I KERİM'E SALDIRI

"HER KRİTİK SÜREÇTE..."

Bu bayram olumsuz hadiseler yaşandığını belirten Uygur, “Dün kitabımız Kur'an-ı Kerim’e karşı İsveç’te menfur bir saldırı gerçekleşti. Son dönemlerde sistematik bir şekilde ardı ardına ülkemize yönelik bu tür eylemlerle karşı karşıyayız. Bütün kritik süreçlerde aslında milletimiz en güzel cevabı Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde en güçlü duruşu gösterdi. Her kritik süreçte biz Türkiye Yüzyılının kapılarını ardına kadar milletimizin desteğiyle, ferasetiyle, sağduyusuyla inşallah açtık. Bütün bunları inat, o güçlü duruşumuzla, demokrasiye, hukuka bağlılığımızla bundan sonraki süreçte de eser ve hizmet siyasetinin en güzel örneklerine göstermeye devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı milletimizle birlikte inşa edeceğiz. Bu manada bizi bu gittiğimiz yoldan hiçbir bu şekildeki menfur hadise alıkoyamayacak. Önümüzdeki süreçte de anayasamızla ilgili de değişikliği yine en geniş mutabakatla en geniş uyuşmayla gerçekleştireceğimiz olan inancımız tam” dedi.

"BUNUN ÖZGÜRLÜKLE İLGİSİ YOK"

CHP’li Emre de İsveç’teki saldırıyı kınadıklarını ifade etti. “Türkiye'nin başta olmak üzere İslam Alemi’nin canını acıtmak, duygularını, istismar etmek, duygularını zedelemek amacı taşıyan kötü bir hadise" diyen Emre

"Bunun özgürlükle ilgisi olmayacağını çünkü bütün özgürlüklerin sınırının yine toplumun, kamunun güvenliği, huzuru çerçevesinde her yerde çizildiği bir gerçektir. Bunun ahlaki boyutu bir yana ama hukuki açıdan da İsveç makamlarının gerekli yasal düzenlemeyi yapmaları ve bu olayın önüne geçmeleri lazım. İsveç makamları bunu bir an evvel yapmalı” dedi.

CHP'YE İLK BAYRAM ZİYARETİ AK PARTİ'DEN

AK Parti heyeti de Kurban Bayramı dolayısıyla CHP’ye bayram ziyaretinde bulundu. Görüşmede İsveç’te yapılan Kur’an-ı Kerim yakma eylemi ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimleri ile 6 Şubat depremleri ele alındı.

AK Parti Ankara milletvekili Murat Alparslan başkanlığındaki heyette AK Parti Kadın Kolları MYKK üyesi Elif Yeşil Marazdan ve AK Parti Gençlik Kolları’ndan Derya Çıraklı da bulundu. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka Başkanlığındaki kabul heyetinde ise Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever ile Gençlik Kolları MYK Üyesi Uygar Elitog yer aldı. 

Nazlıaka, Kurban Bayramı’nın barış ve kardeşlik anlayışıyla geçmesini temennisinde bulundu. 

AK Parti heyeti, CHP heyeti ile bayramlaştı

“DEPREMDE BU GÜÇLÜ DEVLET YARALARI SARABİLDİ”

Bayramların birliğin, beraberliğin azami derece hissedildiği, sorunların unutulduğu zamanlar olduğuna dikkat çeken Murat Alparslan ise, “Barış iklimine huzura hem ülkemizde hem de dünyada ihtiyaç olduğu hakim. Depremlerden sonra millet olarak büyük acıyı hissediyoruz. Fakat güçlü ve büyük bir devletiz. Başka yerde çok daha azı gerçekleşmiş olsa altından kalkmak imkansızken bu güçlü devlet yaraları sarabildi. Belki giden canlar geri gelmez ama verilen sözler yerine getirildi.

Bayram havasında seçimi de gerçekleştirdik. Bu millet yeni Türkiye yüzyılın kapılarını ardına kadar araladı. Bu seçimlerde kendisinin anayasa yapma konusundaki iradesini de ortaya koydu. Sizlerin de buna olumlu katkı yapacağınızı umuyoruz. Sizlerin de katkısını ve desteğini Meclis’te görürüz diye umuyoruz. Ekonomiyle ilgili beklentilerin farkındayız ama bu millet ve devlet çok büyük. Her türlü zorluğun üzerinden gelebilecek kabiliyetteyiz. İnşallah biz milletin emrinde hizmet yapmaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti heyeti, CHP heyeti ile bayramlaştı

AK PARTİ'DEN İYİ PARTİ'YE ZİYARET

AK Parti heyeti, İYİ Parti Genel Merkezi’ni de ziyaret etti.

Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, Kadın Kolları MKYK üyesi Sena Aktürk ve Gençlik Kolları MKYK üyesi Mustafa Öztürk’ten oluşan AK Parti heyeti, Kurban Bayramı vesilesiyle İYİ Parti Genel Merkezini ziyaret etti. Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz, İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Genel Başkan Danışmanı Ali Demir ve Genel İdare Kurulu Üyesi İrem Yaman’dan oluşan İYİ Parti heyeti ise AK Parti heyetini kabul eden isimler oldu.

MHP'DEN AK PARTİ VE CHP ZİYARETİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur başkanlığındaki heyet, AK Parti Genel Merkezinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ı ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede Türkiye Yüzyılı'nın ilk Kurban Bayramını yaşadıklarını söyleyen Uygur, "Milletimizin desteğiyle güzel bir demokrasi şöleniydi. 14 Mayıs ve 28 Mayıs itibariyle Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını ardına kadar açtık Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve Cumhur İttifakı olarak. Meclis çoğunluğumuzu elde ettik. Tabii bayramlar hoşgörünün, kardeşliğin, dayanışmanın zirve yaptığı dönemler ama maalesef işte hani çok hoş olmayan bazı şeylerle karşılaşabiliyorsunuz. Son dönemde hepimiz takip ettik sistematik olarak ülkemize karşı, Türkiye'ye karşı bir takım operasyonlarla karşı karşıyayız. İşte örneğin İsveç'te dün yine elim hadise yaşandı tabii lanetliyoruz. Hem bir caminin önünde hem Kurban Bayramı'nda hem polis koruması altında bir de yargısının onayıyla gerçekleşen elim bir saldırı. En güçlü şekilde lanetledik. Hukuki ve meşru bütün yollarda, zeminde bunu hep dile getireceğiz" dedi.

AK Parti heyeti, CHP heyeti ile bayramlaştı

Kurban Bayramlarını tebrik eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da, "Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyoruz. Çok şükür Cenab-ı Allah'a yine kazasız belasız geçiyoruz. Tabii bayrama gelinen süreçte Türkiye çok önemli bir olayları geride bıraktı. Kendi iç istikrarını sağlamak bakımından son derece önemli olan 2 seçimi gerçekleştirdik. Bir demokrasi şölenine dönüştü. Bütün içeriden, dışarıdan bu süreci baltalamak isteyenlere, yine bu süreçte gerilim yaşatmaya, milletimizi birbirine kamplaştırmaya, birbirine düşürmeye yönelik hepsini boşa çıkararak demokrasi şölenine dönüştü. İstikrar anlamında milletimizin onayıyla önemli bir döneme girdik. Şimdi önümüzde 31 Mart 2024 yerel seçimleri var. Biz de inanıyor ve umut ediyoruz ki milletimiz merkezi iradeye verdiği desteği yerel yönetimlerde de devam ettirip yine Cumhur İttifakı'na güçlü bir destek verecektir" şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Kurban Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezini de ziyaret etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...