AK Parti Grup Başkanı Güler, emekli zammı için ekimi işaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Meclis yeni döneme hızlı başladı. Milyonlarca emekli ek zam çalışmasını beklerken diğer bir kritik konu ise yeni Anayasa. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilere zam için kritik tarihi verirken yeni Anayasa için muhalefete “Desteklerini bekliyoruz. Daha soğuk bir akılla düşünsünler” dedi. 

Yeni yasama döneminin 1 Ekim’de açılmasıyla beraber Meclis’te hareketlilik başladı. Emeklilere zam ve yeni Anayasa hazırlıkları ise bu dönemin en önemli konuları arasında yer alıyor. Ana muhalafet partisi CHP yeni Anayasa için kapıları kapatırken iktidar kanadında ise hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Emekliler maaşlarına zam beklerken, diğer yandan da Cumhuriyetin 100. yılı vesilesi ile kendilerine bir kere olmak kaydı ile verilecek ikramiyeyi merak ediyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TGRT Haber’den Burcu Kahriman’ın sorularını cevapladı. İşte Güler'in konuşmasından öne çıkanlar; 

"MİLLETİMİZ İSTİYOR MUHALEFETTEN DESTEK BEKLENİR"

Yeni Anayasa ile ilgili siyasi partilere ziyaretler yapılacağını belirten Güler, CHP’nin kapıları kapamasıyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin ikinci yüzyılında sivil, demokratik ve katılımcı bir Anayasayı milletimiz istiyor. Muhalefetimizin de elimizi tutması lazım. Her kesimin önerilerini alacağız. Muhalefetten de destek vermesi beklenir. Anayasa toplumların ortak sözleşmesidir. Hepimizin boynunun borcudur. Bu samimi el uzatmamamızı muhalefet daha serin kanlı ve soğuk akılla değerlendirmeli” dedi. 

CUMHURİYET İKRAMİYESİ: EKİM AYI SONU YADA KASIM OLUR

Emekliye zamma yönelik değerlendirmelerde bulunan Güler, “Şu an Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmalarına devam ediyor. Ekim ayı sonu olur ya da Kasım ayı olur biz de gerekli gayreti göstereceğiz. 29 Ekim’de emeklilere ikramiyede de her bir tablo çalışılıyor. Ortaya ne çıkarsa gerekli desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı. 

CUMHURİYET İKRAMİYESİ NEDİR?

Yaklaşık 17 milyon emekli Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye alıyor. Bu yıl Cumhuriyet'in 100. Yılı dolayısıyla, üçüncü ikramiye ödenmesi gündeme geldi. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının düzenleme için hazırlıklar yapılıyor. Tek seferlik ödenmesi planlanan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin 5 bin TL olması bekleniyor. Çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulacağı tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...