Ahmet Tanrıkulu'ndan cenaze töreni açıklaması

/ Kaynak: İHA
Ahmet Tanrıkulu'ndan cenaze töreni açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın için Diyarbakır'da yapılan törenle ilgili olarak, "Orada gördüğüm tablo, hem hükümetin güvenlik güçlerinin hem de devletin uzantılarının bu organizasyonda diğerlerinde olduğu gibi aktif bir durumda olmadığıdır. Uzaktan takip edildiği zaman sonuçlarını da herkes görmüş oldu" dedi.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın için Diyarbakır'da yapılan törenle ilgili olarak, "Orada gördüğüm tablo, hem hükümetin güvenlik güçlerinin hem de devletin uzantılarının bu organizasyonda diğerlerinde olduğu gibi aktif bir durumda olmadığıdır. Uzaktan takip edildiği zaman sonuçlarını da herkes görmüş oldu" dedi. nbsp;
Tanrıkulu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İmralı ile görüşme süreci ve AK Parti hükümetinin ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu. "Adına müzakere denilen aldatmacanın son mağdurunun, bölücü saldırganların hunharca yaraladığı üniversiteli genç Yusuf olduğunu" belirten Tanrıkulu, "Memleket hayrına başlatıldığı söylenen bu girişimin, gösterilen müsamahanın kimlere ne fayda sağladığı yaşanan bu olaydan da anlaşılmaktadır. Bugüne kadar, AKP'nin ve güvenlik güçlerinin yönetim zafiyetleriyle üniversitelerde ülkücü dünya görüşüne sahip öğrencilere yönelik saldırılar had safhaya varmıştır. Memlekette terörü çözmek amacıyla yola çıkanlar, içinde bulundukları aymazlıkla, acaba bir arada yaşama iradesine darbe indirdiklerinin idrakindeler mi?" diye konuştu.
Tanrıkulu, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın için dün Diyarbakır'da yapılan törende ortaya çıkan manzarayı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Bir tablo değerlendirecektik ama medyanın oradaki geçen durumu ve olayları yeterince yansıtabildiğini düşünmüyorum açıkçası. Ancak orada gördüğüm bir başka tablo, hem hükümetin güvenlik güçlerinin hem de devletin uzantılarının bu organizasyonda diğerlerinde olduğu gibi aktif bir durumda olmadığıdır. Uzaktan takip edildiği zaman sonuçlarını da herkes görmüş oldu" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...