Ahmet Mücahid Ören: 'Türkiye örnek olabilir'

Ahmet Mücahid Ören: 'Türkiye örnek olabilir'

GÜNDEM Haberleri

Orta Doğu ülkelerinin üzerinde durduğu toplantıda İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören konuşma yaptı.

Dünya Ekonomik Forumu'nun en önemli oturumlarından olan ve Orta Doğu ülkelerinin üzerinde durduğu, "Altyapı ve kamu-özel sektör iş birliği" konulu toplantıda İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, sürdürülebilir kentleşme konusunda bir konuşma yaptı. Türkiye'nin son 10-12 yılda Ortadoğu'ya örnek olabilecek parlak başarılara imza attığını söyleyen Ören, "Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki en kritik konulardan biri, kentleşme sürecinin, şeffaf ve toplumun tüm kesimlerine dengeli yarar sağlayacak şekilde yürütülmesidir. Bölgedeki altyapı yatırımları ekonomik büyüme için hayati önem taşımaktadır" dedi. Mücahid Ören, Türkiye'nin en iddialı enerji altyapı projelerinden biri olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin finansman çözümleri ve sonuçları açısından tüm bölgeye örnek olabileceğini belirtti. Türkiye'nin altyapı sahasında iddialı kamu-özel sektör iş birliği örnekleri sergilediğini söyleyen Ören, bunun 79 milyar dolarlık kısmının AK Parti döneminde gerçekleştiğini ve Türkiye'nin bu başarısıyla dünya yedincisi olduğunu ifade etti. nbsp;

Ahmet Mücahid Ören: 'Türkiye örnek olabilir'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...