Ahmet Karataş'ı yaralayan zanlı yakalandı!

Ahmet Karataş'ı yaralayan zanlı yakalandı!

GÜNDEM Haberleri

HDP PM ve Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'ı bıçakla yaralayan zanlı E.A Altındağ'da akrabasının evinde gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube Müdürlüğü ekipleri, Mithatpaşa'daki parti binası önünde Karataş'ı bıçakla yaraladığı iddia edilen E.A'yı, Altındağ'da akrabasının evinde gözaltına aldı. nbsp;Zanlı, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

'SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR'
Ağır yaralanan Karataş, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. "Saldırganın il dışından geldiği ve partide kendisiyle ilgilenilmediği gerekçesiyle çıkan tartışma sonucu saldırıyı gerçekleştirdiği" öne sürüldü. nbsp;Öte yandan HDP'den yapılan açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde Ankara il binamızda saldırıya uğrayan PM Üyemiz Ahmet Karataş'ın sağlık durumu iyiye doğru gitmektedir" denildi.

BAŞBAKAN'DAN KINAMA
Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada, HDP PM ve Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'ı bıçakla yaralayan 1986 Ankara doğumlu zanlının yakalandığını ve suçunu itiraf ettiği söyledi. Davutoğlu, hiçbir zaman kimseyi hedef göstermediklerini de sözlerine ekledi. nbsp;

Başbakan Davutoğlu, HDP'ye Kobani eylemleri sebebiyle tepki gösterdiklerini ama bunun HDP'yi hedef göstermek olmadığını belirtti. Şiddet eğilimli çağırıların kesinlikle olmamasına da değinin Davutoğlu, esas suçlamaların HDP tarafından kendilerine yapıldığını söyledi. Hiç bir gerekçeye dayanmadan Kobani'niye saldıran IŞİD'e destek vermekle suçlandık diyen Davutoğlu, düzgün bir dil kullanılmasının önemli olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...