Ahmet Ercan'dan 7.1'lik deprem açıklaması! 6 kenti işaret etti, tsunami uyarısında bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ahmet Ercan'dan 7.1'lik deprem açıklaması! 6 kenti işaret etti, tsunami uyarısında bulundu

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye, 'asrın felaketi'nden bu yana adeta deprem fırtınasına tutuldu. Yurdun dört bir yanından sarsıntı haberleri gelmeye devam ederken Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından 6 kenti işaret etti ve deprem risklerini açıkladı. Ercan, tsunami uyarısında da bulundu.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremler milyonlarca vatandaşı yerinden etti, binlerce insan hayatını kaybetti. En az 11 kentte hayat adeta dururken, üzerinden aylar geçen depremin yaraları hala sarılabilmiş değil. Uzmanlar ise deprem kuşağında yer alan Türkiye'de sarsıntıların süreceğini ifade ederek önemli uyarılarda bulunmaya devam ediyorlar.

Son günlerde deprem konusunda yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yine dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Ercan, 6 kentte beklediği depremlerin büyüklüklerini açıkladı ve tsunami uyarısında bulundu.

"TSUNAMİ OLASALIĞI VAR"

Prof. Dr. Ahmet Ercan, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı.

"Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem; Malatya; M6,7 (artık deprem uzun süre olmaz) Kırklareli; M5,0, Manisa; M6,9, Mardin; M5,0, Muğla; M7,1, Muş; M6,7. Muğla deniz kıyılarında Güney Ege dalma batma kuşağı depremlerinde süpürtü (tsunami) olasılığı var."

İKİ İLE DİKKAT ÇEKTİ: GÜVENLİ YERLER

Yaptığı başka bir paylaşımda ise Nevşehir ve Niğde'ye dikkat çeken Prof. Dr. Ercan, 'güvenli' ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Ercan, paylaşımında "Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem; Nevşehir;

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...