Ahmet Davutoğlu'dan Ermeniler'e işbirliği çağrısı

Ahmet Davutoğlu'dan Ermeniler'e işbirliği çağrısı

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan'da düzenlenen toplantıda 'Bölgede işbirliği yapalım, ekonomik sıkıntıyı çözelim' çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bölgesel iş birliğinin ekonomik problemlerin çözümü için anahtar niteliğinde olduğunu söyledi. Ermenistan'ın Başkenti Erivan'da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 29. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Bölgemiz 20 milyon kilometrekarelik yüzölçümü, 330 milyonu aşan nüfusu ile 300 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahiptir. Ama gerçek potansiyelimiz bu değil. Bölgemizde ulaştırma, bölge içi ticaret ve yatırım, sürdürülebilir enerji, organize suçla mücadele, bilim ve teknoloji, vergilendirme, kültür ve turizm gibi alanlarda iş birliği, bölgede ortak refahı artıracaktır" dedi. Davutoğlu, İstanbul'da devreye giren Marmaray'ın KEİ bölgesi için, Asya'yı Avrupa'ya bağlayan bir hat olması açısından da büyük önem taşıdığını dile getirdi. nbsp;

ERMENİ BAKANLA GÖRÜŞTÜ
Bakan Davutoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan ile görüştü. Bir grup gösterici de, Türk bayraklarının üzerine (X) işareti çizerek Ahmet Davutoğlu'nun kaldığı otelin önüne attı. nbsp;




'Psikolojik eşiğin aşılması bakımından faydalı oldu'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermeni mevkidaşı Eduard Nalbandyan'la görüşmesi sonrasında Türk basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. "Son derece sıcak ve samimi bir ortamda görüşme gerçekleştirdik" diyen Davutoğlu şunları kaydetti: nbsp;
gt; Bu tür temaslarda bir seferde sorunların bütünüyle çözüldüğü ve hatta çözümün hemen oluştuğu izlenimine kapılmak doğru değil. Ancak görüşmeden, diyalog kurmadan, meseleyi açık yüreklilikle konuşmadan da o meselenin çözümü mümkün değil.
gt; Psikolojik eşiğin aşılması ve görüşmelerimizin daha yakından senkronize edilmesi önem taşıyordu. O bakımdan faydalı bir görüşme oldu.
gt; Bizim öncelikli hedefimiz bu diyalog ve görüşme ortamının sağlam bir psikolojik zeminde inşa edilmesi, sürdürülmesi.
gt; Ülkeler pozisyonlarını zaten biliyor. Ama bu tür donmuş krizlerde pozisyonlarımızı biraz da yeni fikirlerle zenginleştirerek yol alınabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...