Ahmet Davutoğlu, 'Saldırıların hesabı mutlaka sorulmalı'

Ahmet Davutoğlu, 'Saldırıların hesabı mutlaka sorulmalı'

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, 'Son kimyasal silah saldırısı ile bir insanlık suçu işlendi ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini hep dile getiriyoruz' şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Suriye'de kimyasal silahların tasfiyesi olumlu bir gelişmeydi. Hepimiz mutlu oluruz ancak bu, şu ana kadar yüz bin insanın katliamından sorumlu olanların sorumluluklarından kurtulmasına yol açmamalı" dedi. Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ile görüştükten sonra yapılan basın toplantısında konuşan nbsp;Davutoğlu, "Son kimyasal silah saldırısı ile bir insanlık suçu işlendi ve sorumluların nbsp;hesap vermesi gerektiğini hep dile getiriyoruz" şeklinde konuştu. nbsp;Dün akşam da ABD'li mevkidaşı John Kerry ve Suudi mevkidaşı El Faysal ile telefonda görüşen Davutoğlu, kimyasal silah saldırılarına dair endişeleri tekrarladı ve caydırıcı tedbirler alınmadığı takdirde Suriye'deki trajedinin daha da artacağını vurguladı. Bakanlar, konuyla ilgili temaslarına devam etme konusunda mutabık kaldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...