Ahmet Davutoğlu: "Hodri meydan"

/ Kaynak: İHA
Ahmet Davutoğlu: "Hodri meydan"

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın Karapınar ve Emirgazi ilçelerinde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, birilerinin Gezi olayları ve son dönemdeki operasyonlarla bu yılı kabus yılına çevirmek istediklerini belirterek, "Öyle bir hava essin istediler ki, Türkiye'de 30 Mart seçimleri bir genel seçim mahiyeti kazansın ve hükümet yıpratılsın. 30 Mart'ı mademki onlar genel seçim gibi havaya soktular, biz de, 'Hodri meydan' diyoruz" ifadelerini kullandı. Karapınar mitinginde konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, millete hesap vermeyen hiç kimsenin bu topraklarda artık söz hakkının olmadığını ifade ederek, "Yeter artık, söz de karar da sadece millete aittir" diye konuştu.


"BİZİ DURDURAMAYACAKLAR"
Geçen sene büyük projelerle altın gibi bir yılın yaşandığını vurgulayan Bakan Davutoğlu, "Birileri Gezi olayları ve son dönemdeki operasyonlarla bu yılı kabus yılına çevirmek istedi. Öyle bir hava essin istediler ki, Türkiye'de 30 Mart seçimleri bir genel seçim mahiyeti kazansın ve hükümet yıpratılsın. Onun arkasından 30 Mart ilk duraktır, arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimi var, arkasından genel seçimler var. İstediler ki, milletin morali bozulsun ümitler kırılsın ve 30 Mart seçimleriyle AK Parti hükümetine, Sayın Başbakanımıza AK kadrolara ilk darbe vurulsun. Vuramayacaklar, bizi durduramayacaklar. Mademki Karapınar, Konya arkamızdadır, bizi durduramayacaklar. 30 Mart'ı mademki onlar genel seçim gibi havaya soktular, biz de, 'Hodri meydan' diyoruz" dedi.


"EN BÜYÜK STRATEJİK YATIRIM KARAPINAR'A"
Büyükşehir Yasası'yla birlikle ilçelere gelecek yatırımlardan bahseden Bakan Davutoğlu, son dönemlerin en büyük stratejik yatırımlardan birini Karapınar'a yaptıklarını belirterek, "Karapınar bir tarım havzası olarak zaten bereketli ve büyük bir havza ama şimdi Karapınar aynı zamanda bir enerji havzası olacak. Geçen seçimlerde buraya geldik, şahsen de takip ettim, Sayın Başbakanımızla da istişare ettik, Enerji Bakanımızla, Sanayi Bakanımızla görüştük ve Karapınar'ı enerji endüstri bölgesi ilan ettik. Bundan sonra buralarda sadece tahıl yetişmeyecek. Aynı zamanda 1,8 milyar yaklaşık 2 milyar ton kömür rezervi tespit edildi. Yurt dışına gittiğimizde yabancı yatırımcıları da buraya çekiyoruz. İnşallah Karapınar Türkiye'nin yükselen bir enerji havzası olacak" diye konuştu.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...