Ahmet Davutoğlu: HDP'lilerin fezlekeleri Meclis'te

Düzenleyen:
Ahmet Davutoğlu: HDP'lilerin fezlekeleri Meclis'te

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, HDP'li vekillerle ilgili fezlekelerin Meclis'e gönderildiğini ve bütçeden sonra görüşüleceğini söyledi.

Fezleke konusunun sadece AK Parti meselesi olmadığını belirten Başbakan, "Bütün partilerin dokunulmazlık çerçevesinde mutabakata varması gerekir" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP'lilerin fezlekeleri TBMM Başkanlığı'nda. Bütçeden sonra görüşülecek" diye konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Meclis kürsüsünde konuşan kişi bütün millet adına konuşur, suç teşkil edecek olaylara ilişkin konuşulmaması gerekir.

HDP'liler ile ilgili fezlekeler Meclis Başkanlığına gönderildi. Bütçe sonrasında meclise ulaşmış fezlekelerle ilgili konuyu değerlendireceğiz.

Fezleke konusu sadece AK Parti meselesi değil, burada Meclis'in onuru söz konusudur. Bütün partilerin dokunulmazlık çerçevesinde mutabakata varması gerekir. Hukuki süreç işletilmeli, kimsede suçluyken mağdur kimliğine bürünmemelidir. Terörle mücadelede bu kadar kararlı olacağımızı tahmin edemediler. Biz bu ülkede teröre izin vermeyeceğiz.

"Ben Silopi'de halkımla beraberdim"

Ben Silopi'de dün 5 saatten fazla kaldım, ben cuma namazında halkımla beraberdim. Daha önce minarelerden marş çaldıranlar cuma namazını hatırladılar nedense. Silopi'de hiçbirimizin üzerinde çelik yelek yoktu, biz halkımızla aramıza engel koymayız.

Halk ile terörist çok iyi şekilde birbirinden ayrılmış, Silopi bundan sonra inşallah çok mutlu olacak.

"Sur'da operasyonlar Nevruz'a kalmadan biter"

Sur'da devam operasyonlar Nevruz'a kalmadan biter. Nerede ihtiyaç varsa orada operasyonlar yapılacaktır.

Diyarbakır benim aşkla bağlı olduğum bir şehir oraya giderken kimseye de soracak değilim. Birkaç ilçe hariç Türkiye'de hayat normal şartlar altında devam ediyor. Nevruz yaklaştıkça saldırı talimatı verenlere halkımız izin vermeyecek.

Zaman gazetesine kayyum atanması

Bürokraside paralelle mücadele konusunda her kurum üzerine düşeni yapıyor, yapmak zorunda. Yargı organlarının aldığı kararlar uygulanmıştır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...