1 milyon 137 bin TL değerinde kaçak firuze taşı ele geçirildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
1 milyon 137 bin TL değerinde kaçak firuze taşı ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ağrı'da polis ekipleri şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada piyasa değeri 1 milyon 137 bin TL olan kaçak firuze taşı ele geçirildi. 

Ağrı Jandarma Komutanlığı ekipleri, yol kontrol uygulamasında durdurdukları bir araçta arama yaptı. Aramada, piyasa değeri 1 milyon 137 bin TL olan kaçak firuze taşı ele geçirildi.

1 MİLYON 137 BİN TL

Emniyet güçleri halkın huzuru için operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yol kontrol uygulamasında durdurdukları bir araçta arama yaptı. Aramada, piyasa değeri 1 milyon 137 bin TL olan kaçak firuze taşı ele geçirildi.

1 GÖZALTI VAR

1037 adet işlenmiş, 31 kilo 612 gramı ise işlenmemiş firuze taşlarına el konuldu. Şifalı olduğuna inanılan taşlar ile ilgili 1 şüpheli, gözaltına alındı.

FİRUZE TAŞI NEDİR?

Firuze taşı mavi ve yeşilin tüm tonlarında bulunabilme özelliğine sahip değerli bir taş. Firuze taşına mavi rengini bakır verirken, yeşil rengini krom veya demir verir. Yeşil ve mavi rengin karışımıyla firuze rengi meydana gelir. Bu renk göz alıcılığı ile öne çıkar. 

Firuze taşının, iyimserliği, pozitif düşünceyi destekleyerek mutluluk ve huzuru artırdığına inanılır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...