Afyonkarahisar'da felaket! Seyir halindeki iki araç toprak altında kaldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Afyonkarahisar Dazkırı ilçesinde şiddetli yağış beraberinde acı getirdi. Sağanak sonucu Afyonkarahisar-Denizli kara yolunda heyelan yaşandı. Toprak altında kalan iki araçtan 4 kişi çıkarıldı. Bu kişilerden birinin öldüğü belirlenirken yaralı olarak kurtarılan eşi hastaneye kaldırıldı

Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesine bağlı Sarıkavak köyü yakınlarında sağanak sonrası sel yaşandı. Ardından köyün tepelerinden Afyonkarahisar-Denizli kara yoluna toprak kaydı.

Bu esnada yoldan geçmekte olan iki araç toprak altında kaldı. Araçların içindeki 4 vatandaş sıkışıp kaldı. Vatandaşlar durumu 112 Acil'e bildirirken yolun kapanması sebebiyle her iki yönde trafiğe kapandı, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

KARI KOCAYI ÖLÜM AYIRDI

İhbar sonrası olay yerine sağlık, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, araçlardaki şahısları çıkardı. A.B. (63) ve yanındaki M.A.S. (52) sağ salim çıkarıldı. Diğer otomobildeki Zuliye Emer yaralı olarak kurtarılırken eşi Nevzat Emer'in cansız bedenine ulaşıldı. Yaralı kadın hastanede tedavi altına alınırken kocası morga kaldırıldı.

İKİ KİŞİ SON ANDA KURTULMUŞ

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, olayla ilgili açıklamada bulundu. Maymun Dağı üzerinden aşırı yağışlara bağlı olarak heyelan meydana geldiğini belirten Yiğitbaşı “Gelen ihbar üzerine, sol şeritte kalan araçtaki vatandaşların, zaten öncesinde yolda bir belirti hissettikleri için, hem su baskını hem de kaya ve toprak kayması belirtileri gördükleri için dışarı çıktığı bilgisi var. Dolayısıyla onların aracı toprak kaymasından etkileniyor ancak vatandaşlar dışarıda, jandarma ekipleri aracılığıyla sağ salim çıkarılıyor. Denizli istikametine giden araçta yine 2 kişi var. Karı koca olduklarını biliyoruz. Afyonkarahisar ve Denizli AFAD ekipleri hem de Burdur'dan karayolları ekipleri ve iş makineleri çalışmalara destek oluyor. Çalışmalar sonucunda, sürücü olarak bildiğimiz vatandaş hayatını kaybetti, eşi olan vatandaş sağ çıkarılıyor. Dinar Devlet Hastanesinde tedavi ediliyor" dedi.

1929’DAN BERİ BÖYLE YAĞIŞ GÖRÜLMEDİ

Yiğitbaşı, özellikle mayısta sosyal medya aracılığıyla sık sık aşırı yağış duyurusu yapıldığını belirtti. Afyonkarahisar'ın, meteorolojik ölçüm yapılan 1929'dan bugüne kadarki en yüksek mayıs yağışlarını aldığını aktaran Yiğitbaşı "Normalde metrekareye düşmesi gereken yağışlardan 4-5 kat daha fazla yağış aldığını biliyoruz. Buradaki toprak tabakaları aşırı yağıştan dolayı suyu da ememediği için ne yazık ki heyelan, su ve sel baskınlarına biraz daha açık oluyor. Başımız sağ olsun. Diğer vatandaşların sağ salim kurtarılmış olması bir tesellimiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...