'Afrika’da yine göreve hazırım'

'Afrika’da yine göreve hazırım'

GÜNDEM Haberleri

Görev yaptığı Gine Cumhuriyeti’ne veda etmeye hazırlanan Konakri Büyükelçisi Nur Sağman “Zihnimdeki Afrika karanlıktı, buraya gelince renkli bir Afrika’yla karşılaştım” diyor.

Yıl sonunda, üç senedir görev yaptığı Gine Cumhuriyeti’ne veda etmeye hazırlanan Türkiye’nin Konakri Büyükelçisi Nur Sağman, Afrika’ya dair birçok hatıra ve güzellikle ülkesine döneceğini ve kıtada memnuniyetle tekrar görev yapmak istediğini söyledi. Afrika’nın medyada genelde olumsuz yönlerinin gösterildiğini belirten Sağman, göreve başladığında, hayalindekinden çok farklı ve renkli bir Gine ile karşılaştığını dile getirdi. Sağman, görev süresi boyunca büyük zorluklarla karşılaşmadığını aksine kadın olarak adeta pozitif ayırımcılığa uğradığını dile getirdi. Sağman, “İlk geldiğimde ebola salgını devam ediyordu ama bu beni hiçbir zaman korkutmadı, insanlara sarılmama engel olmadı” dedi. Gine halkıyla kurduğu bağın çok daha özel bir noktaya taşındığının altını çizen Sağman, bir yardım vakfında düzenlenen programda, Gineli çocukların, kendi ismine hazırlanmış özel koleksiyonla sürpriz bir defile yaptığını anlattı. Sağman, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda da kendisi için şarkı bestelendiğini ve bunun da kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. Sağman, “Görev çıkması hâlinde memnuniyetle tekrar Afrika’ya gelirim. Afrika’dan Türkiye’ye, heybemde çokça sevgi, birçok anı ve güzellikle dönüyorum. Bundan sonra her zaman Afrika’da görev almaya, Afrika-Türkiye ilişkilerini daha da geliştirmeye ve Türkiye’nin adını kıtanın her yerinde duyurmaya hazırım” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...