Afganistanlı Sunatullah Saadat'ın yeri tespit edildi

Düzenleyen:
Afganistanlı Sunatullah Saadat'ın yeri tespit edildi

GÜNDEM Haberleri

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan ve Türk kadınlarıyla ilgili kullandığı skandal ifadelerle tepkileri toplayan Afganistanlı Sunatullah Saadat'ın Özbekistan'da olduğu belirlendi.

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla, Türk kadınlarına ve mültecilerle ilgili yorumlarıyla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Özcan'a kullandığı ifadelerle kamuoyunun tepkisini toplayan Afganistanlı Sunatullah Saadat'ın Özbekistan'da olduğu öğrenildi. Saadat yaklaşık 5 ay önce Türkiye'den Özbekistan'a kaçak yollarla geçti.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İstanbul
Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medya üzerinden paylaştığı videosu tepkilere neden olan Afganistanlı Sunatullah Saadat hakkında, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada, Saadat'ın kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı ve Gümüşhane'de "geçici sığınma" başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

5 AY ÖNCE YASA DIŞI YOLLARLA KAÇMIŞ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, iş yeri adresi Fatih'te olan ancak uzun süredir buraya gitmediği belirlenen şüphelinin, bir süre Samsun'da bulunduğu ve 5 ay önce de yasa dışı yollarla yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

Afganistan'a gittiği belirlenen şüphelinin bir süre önce de Özbekistan'a geçtiği öğrenildi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...