Kahramanmaraş'ın hedefi martta normalleşmek

- Güncelleme:
Kahramanmaraş'ın hedefi martta normalleşmek

GÜNDEM Haberleri

Tüm Turizm Restoranlar Derneği (TÜRES) Kahramanmaraş Şube Başkanı Serhan Erdoğan Yılmaz, depremin olduğu ilk saatlerden itibaren günde 20 bin porsiyon yemek dağıtımına başladıklarını, mart ayından itibaren şehirdeki restoranları açarak normalleşmeye başlayacaklarını söyledi. 

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Tüm Turizm Restoranlar Derneği (TÜRES) Kahramanmaraş Şube Başkanı Serhan Erdoğan Yılmaz, “Şehri ayakta tutabilirsek insanlarımız da yavaş yavaş şehre geri dönmeye başlayacaktır. Mart ayında ilk adımlarımızı atmayı düşünüyoruz. Restoranlarımızı açmaya başlayarak, askıda yemek uygulaması da başlatacağız. Depremden etkilenen diğer 10 ilin TÜRES merkezi de burası. Diğer illerde de bu normalleşme adımlarını atacağız” diye konuştu. 

BAKLİYAT VE YAĞ ACİL

Depremin ilk gününden itibaren yaşadıklarının çok zorlu bir süreç olduğunu dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben dahil tüm üyelerimizin kayıpları vardı. Bir yandan defin işleri ile uğraştık bir yandan nöbetleşe olarak yemek dağıtımı yaptık. 8 aracımızla gelen yardım tırlarını karşıladık ve evlere yardım dağıttık. Mobil döner aracımız her gün 1000 kişiye döner dağıtıyor. Aynı zamanda okullara ve sığınma merkezlerine yemek gönderiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından TÜRES aşçılarımız gönüllü olarak şehrimize gelip bizlere yardım ediyor. Günlük 40 bin porsiyon yemek çıkarıyoruz. Şehirde kalan herkese devletimizle birlikte yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Yardıma gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının şehri terk etmeye başladığını söyleyen Yılmaz, “Burada asıl mücadele şimdi başlıyor. En az bir yıl sürecek bir durum var. Acil olarak bakliyat, yağ ve insan gücüne ihtiyacımız var. Bu gıdalar burada sürekli tüketilecek. Bizlerle iletişime geçerek bu gıdaları depremzedelere ulaştırabilirler” çağrısı yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...