Afetler halka kısa mesajla bildirilecek

Afetler halka kısa mesajla bildirilecek

GÜNDEM Haberleri

TÜBİTAK ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında imzalanan protokolle afetle mücadelede yeni bir dönem başlıyor.

TÜBİTAK ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında imzalanan protokolle afetle mücadelede yeni bir dönem başlıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Vatandaşlar, afet esnasında ve öncesinde, cep telefonlarına atılacak kısa mesajlarla uyarılacak. Mesela; bir bölgemizde aşırı yağış bekleniyorsa öncesinde uyarı mesajları atacağız. Afet sırasında iletişim kesilmeyecek. Şehirlere kurulacak siren sistemleriyle sürekli bilgilendirme yapılacak. Pilot bölge olarak Zonguldak'ı seçtik. Bu yılın sonuna kadar Zonguldak'a 20 adet siren sistemi kurulacak. 2017'ye kadar bütün Türkiye'ye bu sistemi yayacağız" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...