Afet bölgesinde ‘Asker yok’ diyenlere komutanın talimatı cevap oldu: Gerekirse ölüme gideceksiniz ama gideceksiniz!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Karamanmaraş merkezli depremin ardından, afet bölgesindeki son duruma ilişkin bilgi verdi. 181 bin 423 güvenlik personelinin görev yaptığı deprem bölgesinde 'asker yok' diyenlere ise ders niteliğinde bir konuşma ile cevap verdi. Oktay, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)'nde hava muhalefetinden deprem bölgesine gidemeyen helikopterlere verilen 'ölüm' talimatını anlattı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremlerden etkilenen illerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Deprem üzerinden dezenformasyon yayanlar hakkında, "Tüm milletimiz tek yürek olmuş, her bir canı kurtarmaya çalışan bütün görevlilerin vebali onların üzerinde" dedi. 

163 enkazda kurtarma çalışmasının yürütüldüğünün bilgisini veren Oktay, depremin ilk gününden bu yana hem bölgede asayişi sağlayan, hem depremzedelere yardım taşıyıp çadır kuran hem de enkaz altındaki vatandaşlar için canhıraş mücadele eden askerlerimizin ölümü göze alarak yaptığı büyük fedakarlığı da anlattı. 

Afet bölgesinde ‘Asker yok’ diyenlere komutanın talimatı cevap oldu: Gerekirse ölüme gideceksiniz ama gideceksiniz!

'GEREKİRSE ÖLÜME GİDECEKSİNİZ AMA GİDECEKSİNİZ'

Depremin ilk saatlerinde hava muhalefeti nedeniyle askeri helikopterler havalanamamış, yola çıkanlar ise geri dönmek zorunda kalmıştı. O güne dikkat çeken Oktay, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER)'de askerlere net talimat veren komutanın tüyleri diken diken sözlerini böyle anlattı:

İlk gün hava şartlarının helikopterin havalanmasına müsaade etmesine izin vermediğini açıklamıştık. Bir komutanımız 4 helikopteri sahaya sürüyor. Helikopterler gidemiyor geri geliyor fakat komutanımız şu talimatı veriyor: Savaştayız arkadaşlar gerekirse ölüme gideceksiniz ama gideceksiniz! Bu kadar net talimat veren ve bu kadar ölüme yardıma giden güvenlik güçlerine dil uzatan haysiyetsizlere de bunu ithaf etmek isterim. Yüzlerce binlerce isimsiz kahramanımız var.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...