AFAD tsunami uyarısını geri çekti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AFAD tsunami uyarısını geri çekti

GÜNDEM Haberleri

Hatay 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. Peş peşe yaşanan depremler sonrası AFAD tsunami uyarısında bulundu. Tehlikenin geçtiğini bildiren AFAD uyarısını geri çekti.

Avrupa Sismik Merkezi ve AFAD, Hatay'da meydana gelen son depremden sonra Tsunami tehlikesi olduğundan, sahil bölgesinin acilen boşaltılması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu. Hemen ardından bir açıklama da Antalya Valiliği tarafından yapıldı, vatandaşların deniz kıyısından uzak durması istendi. Bu uyarılar az önce geri çekildi. 

DEĞERLENDİRMELER SONUCUNDA KALDIRILDI

AFAD yeni yaptığı açıklamada, ''Hatay'daki depremlerin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısıyla tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır'' denildi. 

AFAD tsunami uyarısını geri çekti

ALANYALILAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki iki deprem çevredeki illeri de salladı. Deprem Antalya’nın Alanya ilçesinde de hissedildi, vatandaşlar sokağa döküldü. 3 dakika arayla meydana gelen depremler Alanyalıları paniğe soktu. 

AFAD tsunami uyarısını geri çekti

DEPREM BÖLGESİNDEN GELENLER BİR KEZ DAHA KORKTU

Deprem bölgesinden ilçeye gelen vatandaşlar, büyük bir korku ve panikle kendilerini sokağa attı. Depremzede bir kadın ise panikle balkondan atladığını söyledi. Otellerde kalan depremzedeler de kendilerini dışarı atarken, büyük bir korku yaşadıklarını belirttiler. Bazı vatandaşların ise evcil hayvanları ile dışarda olduğu gözlemlendi. İlçe merkezinde birçok vatandaşın sokaklara çıktığı görüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...