AFAD onları unutmadı

/ Kaynak: AA
AFAD onları unutmadı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki akrabalarının yanında kalan Suriyeli Kürtlerin ihtiyaçları, Başbakanlık AFAD tarafından karşılanıyor.

AFAD, Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap), terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçan sığınmacılara yardım ulaştırmaya devam ediyor. Misafirler için Suruç ilçesine geçici barınma merkezi oluşturan kurum, sınıra yakın mahallelerdeki akrabalarının yanına yerleşen Suriyeli Kürtleri de yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda 60 kişiden oluşan mobil ekip oluşturan AFAD, misafirlere başta gıda olmak üzere çeşitli yardım ulaştırıyor. Bu arada terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden misafirler, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın kurduğu kampta barınıyor. Kamplarda konaklayan misafirler, zamanının büyük bölümünü barınma merkezi ve çevresinde dolaşarak geçiriyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...