AFAD denizdeki "gizli tehlike"ye karşı uyardı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AFAD denizdeki "gizli tehlike"ye karşı uyardı!

GÜNDEM Haberleri

AFAD denizdeki "gizli tehlike"ye karşı uyardı! AFAD kipleri denizlerdeki "rip"e karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. İşte ayrıntılar...

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Tatil sezonunun gelmesi ve havaların ısınmasıyla denize girenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 35 kilometreyi bulan sahilde, denizi ve kumu seven tatilcilerin büyük ilgisini çekiyor.

AFAD denizdeki "gizli tehlike"ye karşı uyardı!

AFAD UYARDI

AFAD, muhtemel boğulma olaylarına karşı vatandaşları "rip akıntısına" karşı uyardı.

AFAD çeken akıntıya kapılmamak için yapılması gerekenleri şu şekilde aktardı:

"Rüzgarlı havalarda dalgalı denize girmemeyi tercih edin. Cankurtaran ve sağlık ekibi bulunan sahil ve plajları tercih edin. Çocuklarının denizdeyken bir an bile gözlerinizi onlardan ayırmayın. Denize mutlaka deniz kıyafetleriyle girin"

AFAD denizdeki "gizli tehlike"ye karşı uyardı!

Uzmanlar, denize giren kişinin rip akıntısına yakalandığında sahile ya da açık denize doğru değil, kıyıya paralel bir şekilde sağa-sola doğru yüzmek şartıyla kendilerini kurtarabileceklerini ifade etti. Rip akıntısının belirtileri ise deniz suyundaki değişiklikler ve köpüklenme olduğu açıklandı.

AFAD denizdeki "gizli tehlike"ye karşı uyardı!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Türkiye'de son 1 ayda hava sıcaklığının yükselmesiyle serinlemek için deniz, göl, gölet ve sulama kanallarına giren ya da kazalar nedeniyle su kaynaklarına düşen 55 kişi yaşamını yitirdi.

NTV'nin haberine göre; ülke genelinde 1 Temmuz'da 8, 30 Haziran'da 8, 17 Haziran'da 4, 28, 26 ve 18 Haziran'da 3'er, 25 ve 13 Haziran'da 2'şer, 1, 2, 5, 6, 8, 12, 15, 20, 21, 23 ve 27 Haziran'da ise birer kişi yaşamını yitirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...