Adliyede yumruklu savunma!

Düzenleyen:
Adliyede  yumruklu  savunma!

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün, “‘casusluk”, “darbeye teşebbüs” ve “FETÖ örgütüne yardım etmek” suçlarından yargılandıkları ve kapalı yapılmasına karar verilen MİT tırları davasının 2. duruşması dün gerçekleştirildi. İstanbul’daki duruşmayı sanık yakınları ve 500 kadar avukat takip etti.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün, “‘casusluk”, “darbeye teşebbüs” ve “FETÖ örgütüne yardım etmek”  suçlarından yargılandıkları ve kapalı yapılmasına karar verilen MİT tırları davasının 2. duruşması dün gerçekleştirildi. İstanbul’daki duruşmayı sanık yakınları ve 500 kadar avukat takip etti. Bu arada duruşmadan önce kalabalıkla birlikte koridorda bekleyen Sabah gazetesi muhabirleri Dilek Yaman ve Nazif Karaman saldırıya uğradı. Olayı anlatan Nazif Karaman, Dündar’a “Basın özgürlüğünü savunuyorsunuz, ama soruşturmayı haber yapan gazetecilere dava açıyorsunuz. Bunu basın özgürlüğünün neresine sığdıracağız?” şeklinde soru yönelttiklerini, Dündar’ın ise, “Tetikçilerle gazetecileri ayırıyoruz” deyip kendilerini hedef gösterdiğini iddia etti. Karaman, “Bizi itip kakmaya başladılar. Birkaç kişi; tehdit, hakaret, taciz boyutuna varan sözler söyledi. Cumhuriyet yazarı Murat Sabuncu da, ‘Kesin lan’ deyip sıçrayarak bize yumruk salladı. Bu yumruk Dilek ile bana geldi. Tehdit ve hakaretler çoğalınca ayrıldık” diye konuştu. Omzundan yaralanan Yaman ise sağlık raporu almak üzere adli tabipliğe gitti. Duruşma 22 Nisan’a ertelendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...