Adıyaman'dan umutlandıran haber! Depremin 6. gününde enkazdan iki kadın sağ olarak çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği illerden Adıyaman'dan sevindiren bir haber geldi. Depremin 6. gününde Yüreğir Arama Kurtarma Ekipleri (YAKUT), Adıyaman'da sürdürdükleri arama kurtarma çalışmalarında, enkaz dan ses duydular. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler iki kadını sağ olarak enkaz altından çıkardı.

Türkiye'nin felaketi yaşadığı şu günlerde deprem nedeniyle oluşan göçüklerde umutlu bekleyiş sürüyor. Adıyaman'da enkaz çalışmalarına devam Adana’nın Yüreğir Belediyesine bağlı YAKUT ekipleri, 96. saatte 45 yaşında bir kadın ve 100'üncü saatte 55 yaşında bir kadını canlı olarak enkazın altından çıkardılar. Enkazın altından sağ kurtulan iki vatandaş sedyelerle ambulanslara taşınarak, hastanelere sevk edildi.

'YAŞANAN DURUM KÖTÜ AMA UMUT VAR'

YAKUT ekibi sorumlusu Turgut Ursavaş, yüzyılın afetinde umutla enkaz altında kalan vatandaşları hızla çıkarmak için sahada herkesin seferber olduğunu aktararak, “Çalışmalarımız dün itibarıyla geldiğimiz Adıyaman’da devam ediyor. Yaşanan durum çok kötü ama umudumuz devam ediyor.

96 ve 100. saatlerde zorlu şartların içerisinde çalışmalarımız hızlanırken, iki kadını sağ olarak çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun dileklerinde bulundu” dedi.(İHA)

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...