Aday listeleri bugün YSK'da

Aday listeleri bugün YSK'da

GÜNDEM Haberleri

AK Parti, stratejik illerde tecrübeli isimlere yer verecek. CHP, MHP ve HDP'nin listeleri ise geçen seçimdekine yakın olacak

Gökhan Kaya - Ebru Karatosun - Osman Çobanoğlu  ANKARA 
1 Kasım'da yapılacak seçim için kampa çekilen partiler son rötuşlar sonrasında aday listelerini bugün 17.00'ye kadar YSK'ya sunacak. Partilerin, 7 Haziran'da kıl payı kaçırdıkları bölgelerde ufak değişikliklere gitmesi bekleniyor. Üç dönem kuralının esnetilmesi nedeniyle en fazla liste değişikliğinin AK Parti'de yaşanması bekleniyor. AK Parti'de Üst Komisyon, çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Halkta karşılığı olan ve kamuoyu araştırmalarında öne çıkan isimler listelerde yer aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yine Konya'dan listelerde yer alacağı seçimlerde, AK Parti'nin önde gelen isimleri stratejik illerde görevlendirildi. 7 Haziran'da listelerde bulunmayan tecrübeli kurmayların, seçim bölgelerinde liste başı olması bekleniyor. Yeniden listelerde yer aldığı belirtilen isimlerden Ömer Çelik'in Adana, Taner Yıldız'ın Kayseri, Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya, Mehmet Ali Şahin'in Karabük, Bekir Bozdağ'ın Yozgat, Recep Akdağ'ın Erzurum, Nurettin Canikli'nin Giresun illerinden liste başında olduğu belirtiliyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Ordu'dan İstanbul'a kaydırılabileceği belirtilirken, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da bu defa Diyarbakır yerine yine memleketi Bingöl'den listede olacağı kaydediliyor. AK Parti'nin özellikle Doğu ve Güneydoğu listelerinde önemli değişiklikler olduğu belirtiliyor. Diyarbakır'da Mehdi Eker, Galip Ensarioğlu, Abdurrahman Kurt, Haşim Haşimi gibi isimlerin listede yer alacağı vurgulanıyor. Çok küçük oy farkıyla vekilliğin kaybedildiği illere özel çalışma yapıldığı da bildirildi. 
MUHALEFET PARTİLERİ
CHP ise ,7 Haziran'da ön seçimle aday gösterilip vekil olanlara sürpriz yapmayacak ve bu adayları aynı sıradan tekrar aday gösterecek.  MHP de, aday listesinde büyük bir değişiklik yapmayacak. Bu arada MHP'den ihraç edilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, herhangi bir partiden teklif almadığını söyledi. HDP'nin yeni aday listesinde de radikal bir değişiklik beklenmiyor. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...