Adana'da tutuklanan 6 polis ifade verdi: 2 bin kişiyi dinliyorduk

Adana'da tutuklanan 6 polis ifade verdi: 2 bin kişiyi dinliyorduk

GÜNDEM Haberleri

Adana'da yasadışı dinleme soruşturmasında tutuklanan 6 emniyet mensubunun mahkemede verdikleri ifadeler ortaya çıktı.

Suçlamaları kabul etmeyen İstihbarat Şube'den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden alınan İ.B., kendisine gelen evrakları onayladığını, ancak numaraların kime ait olduğunu bilmediğini iddia etti. İ.B., dinlenen kişilerin hakim ve savcı olduklarına dair kendisine bilgi notu da gelmediğini savundu. nbsp;Evrak Arşiv Şube Müdürlüğü'ne atanan E.Y. de İstihbarat'ta görev yaptığı dönemde, İstihbarat Şube'de evrak akışının yoğun olduğuna dikkat çekti. "Bu aşamada 5397 sayılı yasaya göre dinleme taleplerini ayrıntılı inceleme imkanı olmadı" diyen E.Y., tüm suçlarla ilgili dinledikleri aktif hat sayısının yaklaşık 2 bin olduğunu belirtti. nbsp;
A.K., şubede yazıcı olarak çalıştığını belirterek, "Büro amiri 'şu numaralar ve şu kişilerle ilgili dinleme talep yazısı yaz' diyordu. Ben de yazıyordum" dedi. Görevinin telefonları dinlemek olduğunu söyleyen A.Ş., ise "Konuşmanın her saniyesini zaten dinlemiyorum. Suç unsuruna rastlarsam not alıp gerekli yerlere bildirirdim" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...