Adana ve Hatay'ta orman yangını

Adana ve Hatay'ta orman yangını

GÜNDEM Haberleri

Adana ve Hatay'da çıkan orman yangınında 7 hektar ağaçlık alan yandı. Her iki yangın da kontrol altına alınamazken, söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

Adana ve Hatay'da çıkan 2 ayrı orman yangınında 7 hektar ağaçlık alan yandı. Her iki yangın da kontrol altına alınamazken, söndürme çalışmaları karadan ve havadan sürdürülüyor. İlk yangın saat 12.20 sıralarında Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde meydana geldi. Yangının coğrafi bakımda zor bölgede başladığını belirten yetkililer, 4 hektar ormanlık alanın yandığını, yangın söndürme çalışmalarına 1 uçak, 1 helikopter, 7 yangın söndürme arazözü ile 35 yangın söndürme işçisi katıldı.
Hatay'da ise saat 13.50 sıralarında merkeze bağlı Tahtaköprü Köyü yakınlarında orman yangını çıktı. Yangında şu ana kadar 3 hektar orman ve tarım alanı zarar gördü. Yangına 1 uçak, 2 helikopter, 12 arazöz ve 60 personel ile müdahale edildi. Yoğun rüzgar nedeniyle yangın henüz kontrol altına alınamadı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...