Acil çağrılar tek çatı altında toplanıyor!

Acil çağrılar tek çatı altında toplanıyor!

GÜNDEM Haberleri

Değişik konularla ilgili acil çağrı numaralarının 112 altında birleştirilmesini öngören proje sona yaklaşıyor.

Vatandaş artık acil çağrı numaralarını ezberlemek zorunda kalmayacak. Değişik konularla ilgili acil çağrı numaralarının 112 altında birleştirilmesini öngören proje sona yaklaşıyor.
Türkiye'de ki acil çağrı numaralarının fazlalığından şikayetçi olan vatandaşa, hükümet çözüm getiriyor. İçişleri Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde yürütülen Acil Çağrı Merkezleri Projesi'nde sona geliniyor. Birden fazla olan acil çağrı numaraları, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi tek bir numara altında toplanacak. Proje, Ekim ayı itibariyle 12 ilde tamamlanarak faaliyete geçti. 112 Acil Çağrı Merkezini kullanan iller şu şekilde:
Denizli, Antalya, Burdur, Afyonkarahisar, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Mersin, Niğde ve Isparta.
PROJE ÖNÜMÜZDEKİ YIL TAMAMLANACAK
Ülke genelinde yaygınlaştırılacak olan projenin hizmet binası yapımı tamamlanan 13 ilde ve donanım altyapısı kurulum çalışmaları da devam ediyor. 23 ilde ise inşaat çalışmaları sürüyor. Projenin önümüzdeki yıl içerisinde Türkiye'de bütün illerde faaliyete geçmesi bekleniyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...