Açıklamalar peş peşe! Valilik ve Meteoroloji'den İstanbul'a kritik uyarı: Bu akşam başlıyor...

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Açıklamalar peş peşe! Valilik ve Meteoroloji'den İstanbul'a kritik uyarı: Bu akşam başlıyor...

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Meteoroloji, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli fırtına beklendiğini açıkladı. Bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen fırtına ile ilgili uyarıda bulunan İstanbul Valiliği de olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Son dakika Meteoroloji haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun büyük bölümünde hava açık, sıcaklıklar ise mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Doğu Karadeniz ve Kırklareli çevrelerinde ise bugün sağanak bekleniyor. Meteoroloji, Marmara'da rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artıracağı açıkladı.

Meteoroloji'nin uyarısının ardından bir açıklama da İstanbul Valiliği'nden geldi. İstanbul Valiliği, Marmara Bölgesi'nde rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren etkili olarak fırtına şeklinde eseceğini bildirdi.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadeler yer aldı:

"Marmara’da rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Salı günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

https://twitter.com/TC_istanbul/status/1706296254798467387

GECE SAATLERİNDE ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün fırtınaya dair yaptığı değerlendirme ise şöyle:

"Marmara’da rüzgarın bugün (25 Eylül 2023 Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak 5 ila 7, zaman zaman 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü (26 Eylül 2023) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları...

Ankara: Az bulutlu ve açık 31
İstanbul: Parçalı az bulutlu 27
İzmir: Az bulutlu ve açık 32
Adana: Az bulutlu ve açık 35
Antalya: Az bulutlu ve açık 32
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 25
Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 36

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...