Acı üstüne acı! Annesini, babasını, kız kardeşini ve sol kolunu depremde kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Acı üstüne acı! Annesini, babasını, kız kardeşini ve sol kolunu depremde kaybetti

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Hatay'daki Cumhuriyet Apartmanı'nda 4 kişilik ailenin 3 ferdi hayatını kaybetti. Enkazdan 72. saatte sağ kurtarılan 20 yaşındaki Alperen Yılmaz'ın ise hastanedeki tedavisi sürüyor. Kan dolaşımı olmadığı tespit edilmesi üzerine sol kolu kesilen Alperen, hayata tutunmaya çalışıyor.

'Asrın felaketi'nde 11'inci güne girilirken, depremzedelerin acı hikayeleri yürek burkuyor. Kahramanmaraş merkezli depremden en çok etkilenen ve ağır hasar alan iller arasında yer alan Hatay'da çok sayıda bina yerle bir oldu, enkaz altında kalan birçok vatandaş hayatını kaybetti. O isimler arasında Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Zafer Apartmanı'nda yaşayan Yılmaz ailesinin 3 ferdi de yer aldı.

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Zafer Apartmanı yıkıldı. Öğretim görevlisi Sinan Yılmaz (51), eşi Ebru Yılmaz (46), çiftin çocukları Alperen (20) ve Sena (15) ise enkaz altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında Sinan Yılmaz, Ebru Yılmaz ve Sena Yılmaz'ın cansız bedeni bulundu. Umutlar tükenme noktasına gelmişken ekiplerin kepçe ile açtığı enkaz çukurunda Alperen Yılmaz'ı görmesi umutların yeniden yeşermesine neden oldu.

AİLESİNİ VE SOL KOLUNU KAYBETTİ

Arama kurtarma ekiplerine Alperen Yılmaz'ın akrabaları ve çevrede bulunan vatandaşlar da destek verdi. Alperen, 72 saatin ardından sağ olarak enkazdan çıkarıldı. Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Yılmaz’ın tedavisine başlandı.

72 saat boyunca enkaz altında kalan Yılmaz’ın, sol kolunda kan dolaşımı olmadığı tespit edildi, genç adamın sol kolu kesildi. Annesini, babasını ve kız kardeşini depremde kaybeden Alperen'in, hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Acı üstüne acı! Annesini, babasını, kız kardeşini ve sol kolunu depremde kaybetti
4 kişilik Yılmaz ailesinin 3 ferdi hayatını kaybetti, Alperen'in hastanedeki tedavisi sürüyor.

"3 KAYBIMIZ OLMASI RAĞMEN ALPEREN'İ SAĞ SALİM KURTARABİLDİK"

Deprem bölgesinde Alperen ve ailesinin bulunduğu apartmanda arama kurtarma çalışmalarına katılan Alperen'in amcası Süleyman Yılmaz, "Cenab-ı Allah bize bir emanet bıraktı. 3 kaybımız olmasına rağmen, Alperen Yılmaz'ı enkazdan sağ salim kurtarabildik. Ülke açısından ve özellikle bizim açımızdan çok zor bir süreçti. Depremin olduğu anda biz kendi imkanlarımızla bölgeye intikal ettik. Gündüz oraya varmıştık, sağanak yağmur yağıyordu. Kırıkhan ilçesi resmen bir hayalet ilçe gibiydi. Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık ama yapamadık maalesef" dedi.

"GÜN GEÇTİKÇE KABULLENİYOR"

Alperen'in saatler sonra kurtarıldığını söyleyen Yılmaz, "Arama kurtarma çalışması uzun bir süreç oldu. Sonucunda, yarı mutlu olduk diyelim. Allah bize Alperen’imizi bağışladı. Alperen’in sağlık durumu şu anda iyi. Bu süreçte maalesef kolunu kaybettik. Kendisi ilk başlarda kabullenmek istemedi ama gün geçtikçe daha da kabulleniyor. Şu an için sağlık durumu iyi seyrediyor. Ortopedik açıdan, tedavileri tamamlandı. Sanırım birkaç güne taburcu olacak" diye konuştu. (İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...