Acı haberi MSB duyurdu: Pençe Kilit'te şehit sayısı 4'e yükseldi

Düzenleyen:
Acı haberi MSB duyurdu: Pençe Kilit'te şehit sayısı 4'e yükseldi

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğunu, 4 askerin iste yaralandığını duyurmuştu. Bakanlıktan gelen son dakika açıklamasında hastanede tedavi altına alınan 4 askerden 2'sinin daha şehit olduğu açıklandı.

Irak'ın kuzeyinde çıkan çatışmada 2 askerimiz şehit olmuştu. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan 4 askerimizden 2'sinin daha şehit olduğu duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde arama tarama faaliyetindeki askerlerle bölücü terör örgütü üyeleri arasında çatışma çıktığı belirtildi.

ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Çatışmada Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım, Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu şehit oldu. Hastanede tedavi altına alınan yaralı 4 askerden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl ve Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan' ın da şehit olduğu açıklandı.

Bölgedeki operasyonların devam ettiği bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” denildi.

Acı haberi MSB duyurdu: Pençe Kilit'te şehit sayısı 4'e yükseldi

NİĞDE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Niğdeli Piyade Çavuş Savaş Borlu’nun şehadet haberi Değirmenli Beldesi'nde yaşayan annesine Hanife Borlu’ya verildi. Belde halkı tarafından şehit Borlu’nun evine Türk bayrakları asıldı.
Bekar ve 26 yaşında olan şehit Piyade Çavuş Savaş Borlu’nun babasının il dışında çalıştığı öğrenildi.

Acı haberi MSB duyurdu: Pençe Kilit'te şehit sayısı 4'e yükseldi

Şehit Piyade Çavuş Savaş Borlu

ŞEHİT ATEŞİ MERSİNE DÜŞTÜ

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım'ın şehadet haberi, Mersin'deki ailesine verildi.

Haberin ardından şehidin babaevinin önüne taziye çadırı kurulurken, çevreye Türk bayrakları asıldı. Taziye çadırına giden ailenin yakınları ve komşuları da başsağlığı dileklerini iletti.

Yıldırım'ın Mersin'de askerden önce lisanslı futbolcu olduğu öğrenilirken, yarın kentte yapılacak törenle son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

Acı haberi MSB duyurdu: Pençe Kilit'te şehit sayısı 4'e yükseldiŞehit Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım

 

ŞEHİDİN ACI HABERİ BABA EVİNE ULAŞTI

Pençe Kilit bölgesinden teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl’ın şehadet haberi İstanbul'da yaşayan babası Ziya Ağıl'a askeri yetkililer tarafından haber verildi.

Şehidin Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan annesi Nuran Yıldız'a ise şehadet haberi Turhal Kaymakamı Ali Gökay, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ile askeri yetkililer tarafından verildi.

Şehidin evine Turhal Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı. Şehidin cenazesinin yarın ikindi namazına müteakiben Turhal şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi.

Acı haberi MSB duyurdu: Pençe Kilit'te şehit sayısı 4'e yükseldiŞehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl

OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan’ın şehadet haberi, Osmaniye’deki ailesine verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak’ta düzenlenen Pençe-Kilit operasyonunda arama tarama faaliyeti sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca girilen çatışmada Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan şehit düştü. Şehidin acı haberi Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ikamet eden eşi Gül Kalkan’a askeri yetkililer tarafından verildi. Evli olduğu öğrenilen şehidin evine dev Türk bayrağı asılırken eşi ve yakınları gözyaşı döktü.

Öte yandan, şehit Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan’ın annesinin vefat ettiği, 3 aylık Yaren adında bir kız çocuğunun olduğu öğrenildi.

Acı haberi MSB duyurdu: Pençe Kilit'te şehit sayısı 4'e yükseldi

Şehit Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...