Acı bilonço, zarar 20 milyon TL

Acı bilonço, zarar 20 milyon TL

GÜNDEM Haberleri

Taksim Gezi Parkı gösterilerinin bilançosu ağır oldu. Yakılıp yıkılan onca kamu malının zararı yine vatandaştan çıkacak.

Taksim nbsp;Gezi Parkı olaylarının 6. gününü sakin geçirdi. nbsp;Göstericiler, polisin çekilmesinin ardından, yakılan ve tahrip edilen polis araçları ve iş makineleri içinde sabahladı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte yağan yağmurun ardından çok sayıda gösterici meydandan ayrıldı. Ancak öğle saatlerinden itibaren gruplar yeniden meydanda toplandı. Polis, bu sefer müdahalede bulunmadı. Bazı eylemciler meydanda ve parkta ellerinde poşetlerle çöpleri toplarken, bazı gruplar da slogan atarak protestoya devam etti. Olayların durulmasının ardından Taksim'de temizlik seferberliği başlatıldı.Eylemlerin sonunda milyonlarca liralık zarar da ortaya çıktı. 5 gün içinde belediye otobüsleri ve özel araçlar yakıldı, polis ve basın araçları ters çevrildi, tahrip edilen iş yerleri, yön ve trafik tabelaları, kaldırım taşları ve kurulan bariyerler sebebiyle yollar harabeye döndü. nbsp;Bir grup eylemci önceki gece meydanda süren inşaat alanındaki malzemeler ile bir kamyon ve bir kepçeyi ateşe verdi. İş makineleri alev alev yandı. Bazı eylemciler iş makinelerini söndürmek için müdahale etti ancak yeterli olmadı. Olay yerine itfaiye ekipleri gelerek yanan araçları kısa sürede söndürdü. İçişleri Bakanı Muemmer Güler, zararın 20 milyon liranın üzerinde olduğunu açıkladı. nbsp;Öte yandan; 28 Mayıs'tan bugüne kadar 67 ilde 235 eylem ve etkinliğe katılan bin 730 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin büyük çoğunluğu serbest bırakıldı.

nbsp;Acı bilonço, zarar 20 milyon TL

ARAÇLAR HURDAYA DÖNDÜ
Başbakan Erdoğan, sadece İstanbul'da nbsp;24 saat içinde 89 polis aracı, 42 otomobil, 4 otobüs, 18 belediye aracı, 1 konut, 94 işyerinin zarar gördüğünü söyledi. Bu belediye otobüslerinin sadece bir tanesi 550 bin TL.



nbsp;Acı bilonço, zarar 20 milyon TL

Bira şişeleriyle TC?yazan protestocular tepki çekti.


nbsp;Acı bilonço, zarar 20 milyon TL

Polis aracında "mutluluk" pozu!
Beşiktaş'ta Barbaros Bulvarı, İnönü Stadı'nın çevresi ve Dolmabahçe'de gerginlik sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Eylemciler, parçaladıkları otobüslere binip poz verdi.





nbsp;Acı bilonço, zarar 20 milyon TL

Meydanda Öcalan kavgası
Taksim Meydanı'nda toplanan gruplar arasında Öcalan posteri gerginliği yaşandı.Göstericiler arasında yer alan bir grup, Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu bir pankart açtı. Buna tepki gösteren eylemciler, pankartın indirilmesini istedi. Tartışmanın büyümesi üzerine eylemciler birbirine girdi. Yaşanan kavga diğer göstericilerin araya girmesi ile sonlandı. Öcalan posteri açan grup, Taksim Meydanı'nda farklı bir alana alındı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...