'AB'nin Türkiye'ye yönelik genişlemesini destekliyoruz'

/ Kaynak: AA
'AB'nin Türkiye'ye yönelik genişlemesini destekliyoruz'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Lidington, 'Birleşik Krallık, standartların yakalanması halinde AB'nin Balkanlar ve Türkiye'ye yönelik genişlemesini kuvvetle destekliyor' dedi.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Lidington, AB Komisyonu'nun Türkiye dahil AB'ye aday ve potansiyel aday ülkeler için yayımladığı ilerleme raporları ve genişleme stratejisi belgesine ilişkin açıklama yaptı.
Belgelerin hazırlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Lidington, "Genişleme, AB'nin en önemli dış politika başarıları arasında yer alıyor. Birleşik Krallık, açık, esnek ve güvenilir Avrupa vizyonumuzun bir parçası olarak, AB standartlarıyla uyumlu olunduğunda, Batı Balkanlar ve Türkiye'ye yönelik genişlemeyi kuvvetle destekliyor" şeklinde konuştu.
Bakan Yardımcısı Lidington, "Sığınmacılara yönelik cömert bir ev sahibi olarak Türkiye'ye yönelik övgüler ile, başta Sırbistan olmak üzere, diğer ülkelerin olumlu rollerinin tasvip edilmesini memnuniyetle karşıladım. Son bir yılda bölgesel ekonomik gelişme bakımından önemli mesafe kaydedildiğini görmek de iç rahatlatıcı. Raporda da belirtildiği üzere, aday ülkelerin AB ile ekonomik yakınlığı, AB'nin üzerindeki göçmen baskısının hafiflemesine yardımcı oluyor" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...