Abdullah Gül, 'Demokratikleşme Paketi'ni memnuniyetle karşıladım'

/ Kaynak: AA
Abdullah Gül, 'Demokratikleşme Paketi'ni memnuniyetle karşıladım'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Gül, Demokratikleşme Paketi'ni memnuniyetle karşıladığını belirterek, 'Bu sürecin devam ettirilmesi gerektiğine de inanıyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM'de yeni yasama yılının açılışında bir konuşma yaptı.Gül'ün konuşmasından ana başlıklar şöyle:"Anayasa'nın bana verdiği yetki ve sorumlulukları, demokratik teamüller, hukukun üstünlüğü, kamu vicdanı ve milletimizin hassasiyetleri çerçevesinde kullanmak için azami çaba sarfettim. 2007 yılındaki seçilme sürecinde yaşanan demokratik olgunluğa yakışmayan zorlama ve tartışmaları arkamda bırakarak, Türkiye'nin normalleşmesine özen gösterdim" nbsp;
"Her tartışmaya siyah-beyaz, doğru-yanlış, haklı-haksız, bizden-onlardan, dost-düşman zaviyesinden bakamayız. Kutuplaşmalardan kaçınarak, demokrasimizin değer ve erdemlerine toplum olarak sahip çıkalım."
"Sayın Başbakan tarafından açıklanan ve ülkemizin önemli sorunlarına çözüm getireceğine inandığım yeni adımları da memnuniyetle karşılıyorum. Bu sürecin devam ettirilmesi gerektiğine de inanıyorum."
Gezi olayları
"Şiddet yoluyla demokratik mesaj ve taleplerin dile getirilmesi de bu mesajların alınması da söz konusu olamaz. Bu tecrübeden demokrasimizin katılımcı, çoğulcu vasıflarını güçlendirme yolunda yararlanmalıyız."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...