ABD'nin Bağımsızlık Günü, İstanbul'da kutlandı

ABD'nin Bağımsızlık Günü, İstanbul'da kutlandı

GÜNDEM Haberleri

ABD'nin 237'nci ''Bağımsızlık Günü'', İstanbul'da kutlandı.

ABD'nin 237'nci ''Bağımsızlık Günü'', İstanbul'da kutlandı. nbsp;ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlenen etkinlik öncesinde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve eşi Marie Ricciardone ile ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Scott F. Kilner ve eşi Jan Kilner, konukları karşıladı. Törende, ABD deniz piyadelerinin bayrak töreninin ardından Türkiye ve ABD ulusal marşları söylendi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, bağımsızlık gününde Amerikalıların özgürlüğü kutladığını ve özgürlük peşinde koştuğunu söyledi. İstanbul'da yaşama ayrıcalığına sahip Amerikalıların duygusal bir an yaşadığını dile getiren Ricciardone, "Dostlarımız, iş ortaklarımız, resmi arkadaşlarımız siz Türkler de hukukun üstünlüğüne, özgürlüklerin korunmasına, eşitliğe ve refaha tüm Türk vatandaşlarının sahip olması için çaba gösteriyorsunuz" diye konuştu. Ricciardone, ABD'nin Türkiye'nin yanında olduğunu belirterek, "Amerikalılar ve Türkler, bütün demokratik ülkelerin güçlerinin öncelikle tüm halkta olduğuna inanıyor" dedi.
ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Scott F. Kilner da eylülde İstanbul Başkonsolosluğu görevinin sona ereceğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Bu, İstanbul'daki son bağımsızlık günü kutlamam. 41 yıl önce ilk ziyaretimi yaptığım günden itibaren tanıdığım ve sevdiğim bu şehirde, son 3 yıl benim için unutulmaz oldu. Bundan da önemlisi bu 3 yıl, çok inandığım Türk-Amerikan ortaklığında her zamankinden daha yakın ve yoğun geçen bir dönem oldu. Sizler, bu önemli süreçte her zaman bizlerle birlikte oldunuz. Bana, eşim Jan'a gösterdiğiniz candan destek ve kişisel sıcaklık için hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu güzel anılarımız sonsuza kadar bizimle kalacak."
Etkinliğe, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, Türk Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...