ABD'den bir skandal karar hazırlığı daha! Mesele 'rahip' değilmiş...

Düzenleyen:
ABD'den bir skandal karar hazırlığı daha! Mesele 'rahip' değilmiş...

GÜNDEM Haberleri

ABD, rahip Brunson'un serbest kalmasını istedi. Türkiye ise hukuk devleti gereğini yerine getirdi ve hiçbir siyasi müdahale olmaksızın mahkemeden ABD'li rahibe ev hapsi kararı çıktı. Bu kararı beğenmeyen ABD, Türkiye'nin İçişleri ve Adalet bakanlarına karşı skandal bir karara imza atarak iki bakanın ABD'deki mal varlıklarının dondurulduğunu açıkladı. Bu gelişmelerin ardından çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

ABD ile Türkiye arasındaki "Brunson krizi" ve Türkiyeli iki bakanın ABD’deki mal varlıklarına el konmasının ardından Türkiye’yi hedef alan yeni yaptırımların yolda olabileceği iddia edildi.

Bloomberg muhabiri Onur Ant, ABD ile Türkiye arasındaki "Brunson krizi"nin ve Türkiyeli iki bakanın ABD’deki mal varlıklarına el konmasının ardından Türkiye’yi hedef alan yeni yaptırımların yolda olabileceğine dair dikkat çeken bir makale kaleme aldı.

MESELE BRUNSON DEĞİL, TÜRKİYE'YE EKONOMİK DARBE!

"Daha sert yaptırımların geleceğine dair beklentiler" olduğunu aktaran Ant, bahsi geçen yeni yaptırımların hedefinin "Erdoğan’ın ‘çılgın projeleri’ni yapan şirketler" olabileceğine dikkat çekti ve bu havalimanlarını, köprüleri ve Kanal İstanbul’u kapsayan projeler için 200 milyar dolardan fazla yatırım yapıldığını ekledi. Bu iddianın ışığında ABD'nin skandal kararının arkasında Türkiye'nin planladığı büyük projeleri sekteye uğratarak ülkenin ekonomisine darbe indirmek olduğu akıllara geldi.

Columbia Üniversitesi’nden Richard Nephew’ın değerlendirmesine de yer veren Ant, akademisyenin "ABD’nin Rusya’ya karşı izlediği yolu izleyerek Erdoğan’ı destekleyen büyük sermaye gruplarını hedef alabileceği" şeklindeki yorumunu aktardı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...