ABD'de yaşayan Psikolog Hatice Nilgün LGBT gerçeğini anlattı: Tercih diye dayatılan bir hastalıktır

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
ABD'de yaşayan Psikolog Hatice Nilgün LGBT gerçeğini anlattı: Tercih diye dayatılan bir hastalıktır

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

ABD'de yaşayan Klinik Psikolog Hatice Nilgün, Instagram hesabından yaptığı son yayında LGBT meselesine değindi. Bu durumu gençlerin arasınca özgürlükmüş gibi göstermenin doğru olmadığını belirten Psikolog Nilgün, "Özgürlük değil hasatlıktır. Bu insanlar hasta olarak dünyaya geliyor" dedi.

Klinik Psikolog Hatice Nilgün, Instagram hesabından paylaştığı son yayında LGBT meselesini ele aldı.

"ÜÇÜNCÜ BİR CİNSİYET YOK"

Psikolog Nilgün, kadın ve erkek dışında üçüncü bir cinsiyetin olmadığına dair bilimsel açıklamalar yaptığı konuşmasında, kadın olup kadın gibi hissetmediğini erkek olup erkek gibi hissetmediğini iddia eden kişilerin genetik, biyolojik, psikolojik ya da cinsel işlev sorunlarının olabileceğini söyleyerek, bu tür davranışların bir hastalık olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

"BU ÖZGÜRLÜK DEĞİL HASTALIKTIR"

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan ve çok sayıda tekipçisi bulunan Psikolog Hatice Nilgün, "Ben böyle hissediyorum ve bunu tercih ediyorum" diyen LGBT’lilerin bu tür yaklaşımlarının sapkınlık olduğunu belirtti. Nilgün, “Ben böyle tercih ediyorum, dünya özgür bir dünya, herkes canının istediğini yapar kim kiminle cinsel birlikteliğini nasıl yaşamak istiyorsa nasıl giyinmek istiyorsa giyinir ve böyle yapabilirim kimse de buna karışamaz” dediğiniz noktada da sapkınlık noktasının kapısını aralamış oluyorsunuz. Bu kapı nedir? Birincisi toplum içerisinde dünyanın en modern toplumlarına bile bakın herkes her istediğini giyemez, bir yerin bir düzeni vardır. Kimse çıplak gezemez mesela. Ama şu an yapılmaya çalışıldığı gibi bunu çok modern bir şey gibi göstermek çoluk çocuğun arasında cool göstermek bunu özgürlükmüş gibi göstermek çok acı çünkü bu özgürlük değil hastalık. Bu insanlar hasta. Hasta olarak dünyaya geliyorlar” dedi.

HATİCE NİLGÜN KİMDİR?

Amerika , California'da Chapman University'de Klinik Psikoloji ve Evlilik & Aile Terapisi alanlarında olmak üzere çift ana dal mastır yapmıştır. University of Massachusetts Global'da eğitimini tamamlamıştır. Davranışsal, Bilişsel ve çözüm odaklı terapi başta olmak üzere bir çok terapi teknikleri uygulamaktadır. Bireysel, çift , aile ve grup terapileri uygulamaktadır. İnsanın kendi kendini iyileştirmesi konusu üzerinde çalışmalar yapmaktadır. "Mevsim Bahar " yakında yayınlanacak kitabıdır. Evli ve 3 çocuk annesidir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ay yildiz 8 Eylül 2023 19:27

Bizim meşhur cagdaslarimiz bilimi bile solluyorlar durum bukadar vahim....Yurtdisindayim burda aileler bile karşı çoğu...

Sonraki Haber Yükleniyor...