ABD ve İngiltere'den kritik 'tampon bölge' açıklaması

ABD ve İngiltere'den kritik 'tampon bölge' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Türkiye'nin Suriye'de tampon bölge oluşturulması önerisiyle ilgili, "İncelenmesi gereken bir fikir" ifadesini kullandı.

Suriye'deki gelişmeler dünyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'den 'tampon bölge' konusuna ilişkin açıklamalar geldi. İngiliz mevkidaşı Philip Hammond ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Bu fikir uzun süredir ortada, her yönüyle incelenmeli" dedi. Kerry, ayrıca yarın Türkiye'ye gelecek IŞİD'le Mücadele Koordinatörü General Allen'in bu konuda görüşmeler yapacağını söyledi.

IŞİD ile mücadele konusuna da değinen Kerry, Türkiye'nin rolünün ne olacağına ilişkin önümüzdeki saat veya günlerde bir karar beklediğini de dile getirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise Suriye'de tampon bölge oluşturulmasının seçenekler arasında olduğunu söyledi.

'MASADA DEĞİL' nbsp;
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan da tampon bölge konusunda açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin tampon bölge önerisinin bir askeri seçenek olarak şu an için masada olmadığını söyledi. nbsp;

Konuyla ilgili bugün Fransa'dan da bir açıklama gelmişti. Fransa Cumhurbaşkanlığı, Hollande'ın Türkiye'nin sınırda tampon bölge oluşturulması önerisine destek verdiğini duyurdu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...