ABD üssünde alarm, 'İncirlik âcil durum personeline kalıyor'

ABD üssünde alarm, 'İncirlik âcil durum personeline kalıyor'

GÜNDEM Haberleri

Savaş alarmına geçen ABD yönetimi, acil durum personeli olmayan ABD vatandaşları ve ailelerinin Adana'dan ayrılmaları emrini verdi.

Savaşalarmına geçen ABD yönetimi, nbsp;acil durum personeli olmayan ABD vatandaşları ve ailelerinin Adana'dan ayrılmaları emrini verdi. Türkiye'de yaşayan ABD vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyaran Washington, Lübnan'daki diplomatlarına ve vatandaşlarına da "ülkeyi terk edin" çağrısı yaptı. Bu arada İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda konuşlu patriot hava savunma sistemi ilk defa basın mensuplarına açıldı. Hollanda'dan getirilen patriot hava savunma sistemlerinde yer alan 1 radar ve 7 atış ünitesi 24 saat boyunca hazır durumda tutuluyor. Sistemin Komutanı Albay Peter Koning ''Suriye'den gelecek muhtemel saldırılara karşı Türkiye'yi korumakla ve radarla kontrol etmekle görevliyiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...