ABD Suriye'de terör koridoru kurmak istedi, Fırat Kalkanı set çekti

Düzenleyen:
ABD Suriye'de terör koridoru kurmak istedi, Fırat Kalkanı set çekti

GÜNDEM Haberleri

Suriye Türkmen Meclisi yetkilisi Abdurrahman Mustafa, ABD'nin Suriye'de bir terör örgütü koridoru kurmak istediğini ancak Fırat Kalkanı'nın buna set çektiğini söyledi.

Suriye'nin kuzeyinde ABD destekli bir Kürt yönetimi olasılığını Sputnik'e değerlendiren Suriye Türkmen Meclisi yetkilisi Abdurrahman Mustafa ABD'nin bir PYD koridoru kurmak ve Suriye'yi bölmek istediğini savundu.

"FIRAT KALKANI BUNA SET ÇEKTİ"

"ABD'nin Suriye'de bir Kürdistan devleti kurma amacının olduğunu söylemeyelim" diyen Mustafa, şöyle devam etti: "ABD'nin amacı PYD - PKK işbirliği yaparak orada bir PYD terör örgütü koridoru yapmaktır. Ancak Fırat Kalkanı'yla birlikte bunun yapılmasına bir set çekildi. Türkiye milli güvenliği konusunda diretecektir, bir oluşuma izin vermeyecektir. Türkiye'nin buna engel olması gerekiyor hem kendi milli güvenliği açısından hem Suriye'nin toprak bütünlüğü açısından; hem de o bölgede bir Türkmen varlığı var."

"SURİYE TÜRKMENLERİ, BÖLÜNMEYE KARŞI"

Suriye'nin kuzeyinde Türkmenlerin de yaşadığını belirten Mustafa, ABD'nin baştan beri Suriye'yi bölme amacı güttüğünü ifade etti:

"Azez - Cerablus arası bir Türkmen bölgesidir, Kürt toprağı değildir. Orada yüzde 2 veya 3 civarında Kürt vatandaşlar da olabilir. Amerika baştan beri Suriye'yi bölmeye çalışıyor. Amerika'nın projesi budur. (eski ABD Dışişleri Bakanı John) Kerry, döneminden beri. ABD'nin bu projesi su yüzüne çıkmıştır; somut bir şekilde Suriye'yi bölmeye çalıştığını görüyoruz. Ama biz Suriye Türkmenleri olarak karşıyız. Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması gerekiyor. Ayrıca Suriye'nin yönetim şekline Suriyelilerin karar vermesi gerekiyor, dış güçlerin değil. Nasıl bir yönetim şekli federatif mi yoksa daha değişik bir şey mi buna Suriye halkının karar vermesi lazım."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...