ABD Sözcüsü’nden Rus muhabire tepki

Düzenleyen:
ABD Sözcüsü’nden  Rus muhabire tepki

GÜNDEM Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, “Türkiye işgalci” iması yapan muhabire “Rus hükümetine soramadıklarını bana neden soruyorsun?” cevabını verdi.

Türk uçaklarını Rus jetini düşürmesinin ardından Rusya dünya genelinde kara propagandaya başladı. Devlet yetkililerinden gazetecilere, iş adamlarından politikacılara her kesimden Rus kararlı bir şeklide iftira atıyor. Ama bunlara kimse kulak asmıyor, hepsi gereken cevabı alıyor. Tıpkı günlük basın brifinginde soruları cevaplayan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby gibi. Putin’e yakınlığıyla bilinen RT televizyon kanalının muhabiri Gayane Chichakyan, “Türkiye’nin Irak’a asker göndermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu. Kirby, kadın muhabirin Türkiye’yi işgalci gibi göstermeye yönelik ısrarlı soruları üzerine sinirlerine hakim olamadı ve “Bu soruları hâlâ utanmadan sorabiliyor olmana şaşırıyorum. Rus hükümetine soramadıklarını bana neden soruyorsun? Bu soruya son 3 gündür aynı cevabı veriyorum. Türkiye ve Irak, meselenin çözümü için gerekli görüşmeleri yapıyor” şeklinde tepkisini dile getirdi. Cevaptan memnun kalmayan Chichakyan, devam edince şu karşılığı aldı: “Sorduğun sorulara bak ve kendine gül...” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...