ABD rahatsız olmuş!

Düzenleyen:
ABD rahatsız olmuş!

GÜNDEM Haberleri

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı M.T’nin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı M.T’nin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Elçiliğin sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki resmî hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi: 
Amerikan hükûmeti, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğunda görevli bir yerel çalışanın 4 Ekim tarihinde tutuklanmasından ve Türk hükûmeti kaynakları tarafından sızdırılan ve görünüşe göre bu çalışanın hukuka dayalı bir mahkeme yerine medyada yargılanmasının amaçlanmasından büyük bir rahatsızlık duymaktadır. Biz bu iddiaların tamamen temelsiz olduğuna inanmaktayız. ABD, Amerikan hükûmeti çalışanları ve Türkiye’deki Amerikan vatandaşlarının Türk anayasası ve uluslararası yasalarla uyumlu şekilde yasal sürece tabi tutulmalarını sağlamak için Türk hükûmetiyle çalışmaya devam edecektir. On yıllardır, her iki ülkenin yerel çalışanlarının Türkiye ile Amerika arasında iş birliğini artırma çabaları, iki ülkenin de güvenliğini iyileştirmiş, iş imkânlarını kuvvetlendirmiş ve vatandaşlarımızı birbirine yakınlaştırmıştır. Çalışanlarımıza yönelik temelsiz ve kaynağı belirsiz iddialar, bizim uzun dönemli ortaklığımızı baltalamakta ve bu ortaklığın değerini azaltmaktadır.
17-25 Aralık 2013 öncesi FETÖ şüphelisi polis müdürleri ve firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilen ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi M.T, çıkarıldığı hâkimlikçe tutuklanmıştı.
LİSTEDE ADI YOK
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu ise “25 Eylül 2017 tarihinde terörle bağlantılı suçlardan gözaltına alınan ve bilahare tutuklanan söz konusu kişi (M.T), ABD Konsolosluğunun resmi listesinde kayıtlı personeli olmadığı gibi, herhangi bir diplomatik veya konsuler bağışıklık sahibi de değildir” bilgisini paylaştı. 
KALIN: YARGI SÜRECİ
Bu arada, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı televizyon programında ABD konsolosluk görevlisinin tutuklanmasıyla ilgili olarak “Bu bir yargı süreci. Ben de iddiaları gördüm. İddianameyi görmüş değilim. Sorgulanacak. Deliller çerçevesinde işlemler yapılır. Her ülke uluslararası ilişkilerinde kendi çıkarlarını gözetir” dedi. FETÖ ile mücadele konusunda, ABD’den illegal hiçbir talepte bulunulmadığını anlatan Kalın, Türkiye’nin millî güvenliğini tehdit eden konularla ilgili tedbir alınca suçlandığını dile getirdi. 

ABD rahatsız olmuş!

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...