ABD istedi YPG isim değiştirdi

Düzenleyen:
ABD istedi YPG isim değiştirdi

GÜNDEM Haberleri

ABD Özel Kuvvetler Komutanı Raymond Thomas, terör örgütü PKK/PYD ile ilgili açıklamalarda bulundu.

PKK/PYD ile yakın çalıştıklarını anlatan Thomas, şunları söyledi: Onlar kendilerine resmî olarak YPG diyorlardı ki Türkler, bunun PKK ile aynı olduğunu söylüyor ve ‘Benim terörist bir düşmanımla muhatap oluyorsunuz, bunu müttefik olarak nasıl yapabilirsiniz?’ diyordu. Biz de bunun üzerine onlara isimlerini değiştirmeleri gerektiğini söyledik. Bir gün sonra adlarının ‘Suriye Demokratik Güçleri’ olduğunu ilan ettiler. Suriye’nin geleceğinin konuşulduğu Cenevre ve Astana gibi yerlerde masada olmak istiyorlardı. PYD ismi altında hiçbir zaman masada olamazlardı.
Konuşmasının diğer bölümlerinde ağırlıklı olarak DEAŞ’la mücadeleye ve Rusya’nın “NATO güvenlik alanlarına tehdit” oluşturduğuna dikkati çeken Thomas, ABD’nin her iki konuda da hassas ve dikkatli adımlar attığını ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...