ABD ile güvenli bölge görüşmelerinde ikinci gün

Düzenleyen:
ABD ile güvenli bölge görüşmelerinde ikinci gün

GÜNDEM Haberleri

Suriye kuzeyinde koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik ABD askeri yetkilileri ile görüşmelerin bugünkü kısmı başladı.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, "Suriye kuzeyinde koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik ABD askeri yetkilileri ile görüşmelerin bugünkü kısmı saat 10.30’da MSB/Ankara'da başlamıştır." ifadesine yer verildi.

ABD ile güvenli bölge görüşmelerinde ikinci gün

 

Türkiye, Barış Koridoru'nun 32 kilometre derinlikte olmasını, kontrolün Türk askerleri tarafından sağlanmasını istiyor.

Bölgeden YPG/PKK unsurlarının tamamen çekilmesi ve ABD'nin YPG'ye verdiği silahların toplanması da Ankara'nın talepleri arasında.

ABD'li heyetle gerçekleştirilen görüşmelerde bu beklentiler bir kez daha muhataplarına aktarılıyor. ABD'nin bu konudaki yeni önerisi dinleniyor.

MSB, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan Güvenli Bölge'ye yönelik ABD askeri yetkilileri ile yapılan görüşmelere dün başlanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...