ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in Türkiye'ye geleceği açıklandı. Blinken, 5 Kasım Pazar günü Ankara'da olacak.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği 'Aksa Tufanı' operasyonun ardından peş peşe kalkan savaş uçakları Gazze Şeridi'ne bomba yağdırdı. İşgalci İsrail ordusu sivil gözetmeksizin hastane, okul, cami, kilise, mülteci kampı demeden her yere saldırdı. Çatışmalar 25'inci gününde de devam ederken Gazze'de ölü sayısı 9 bine dayandı. ABD'nin desteğini alan İsrail tüm dünyanın gözü önünde katliamlarına her geçen gün bir yenisini ekledi. 

İSRAİL EN BÜYÜK DESTEĞİ ABD'DEN ALDI

ABD, savaşın başından bu yana İsrail'in katliamlarına göz yumup, her fırsatta desteğini açıkladı. Başkan Joe Biden, İsrail'e giderek Binyamin Netanyahu'yu kucakladı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken çatışmaların başından bu yana iki kere Tel Aviv yönetimini ziyaret etti. 

"BİR YAHUDİ OLARAK BURDAYIM"

Blinken'in Netanyahu ile yaptığı basın toplantısında "Bugün sadece ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, bir Yahudi olarak da buradayım." ifadeleri tepki topladı.

Blinken'in bu sözlerini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD Dışişleri Bakanı benim bakanımla görüştü. İsrail'e dışişleri bakanı sıfatıyla değil bir Yahudi sıfatıyla yaklaşıyorum diyor. Bu nasıl politikacı, bu nasıl yaklaşım? Bunu sana söylediği zaman karşıdakiler de şunu derse; Ben de bölgeye bir Müslüman sıfatıyla yaklaşıyorum derse ne diyeceksin?" dedi. 

BLİNKEN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Anthony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşecek. İkili, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar ile Filistinli siviller için atılması gereken adımlar ve Gazze'ye insani yardım gönderilmesi konularını ele alacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Muammer Cihan 2 Kasım 2023 10:20

Cehennemin dibine gelsin, gelişi olsun da gidişi olmasın, bir Yahudi olarak İsrail'e gitsin Siyonist alçak...

Vatandaş 1 Kasım 2023 20:33

Bu katil ortaklarını Türkiyede görmek istemiyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...