AB uyardı: Türkiye yangın riski yüksek ülkeler arasında!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AB uyardı: Türkiye yangın riski yüksek ülkeler arasında!

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, Türkiye'yi orman yangını tehlikesi olan ülkeler listesinde gösterdi. AB'nin gerektiğinde yardıma hazır olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun krizden sorumlu yöneticisi Jenaz Lenarcic, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamasında, "Avrupa'da felaket durumu alarm veriyor" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Lenarcic, Sırbistan'ın hem yüksek sıcaklık hem yağmur nedeniyle kırmızı alarm durumunda olduğunu, İsveç, Norveç, Avusturya, Macaristan, Hırvatistan ve Slovenya'da ise sel alarmı verildiğini belirtti.

TÜRKİYE'Yİ UYARDI!

Janez Lenarcic'in açıklamasının devamında Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu ülkeleri yangın tehdidine karşı uyardı. Bulgaristan, Yunanistan, Güney Kıbrıs, İspanya, İtalya, Fransa ve Hırvatistan  orman yangını tehlikesi bulunan diğer ülkeler konumunda.

AB uyardı: Türkiye yangın riski yüksek ülkeler arasında!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun krizden sorumlu yöneticisi görevinin dışında aynı zamanda Avrupa Acil Müdahale Koordinatörlüğü görevin de üstlenen Lenarcic, AB'nin bu ülkelerin durumunu takip ettiğini ve yardıma hazır olduklarını söyledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...