AB projesi altında örgütsel toplantı

Düzenleyen:
AB projesi altında örgütsel toplantı

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün kurumlardaki yapısına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığında (TPAO) engelli kadrosunda görev yaptığı sırada darbe girişiminin ardından ihraç edilen Ömer K. hakkında iddianame hazırlandı.

Ebru Karatosun ANKARA

İddianamede, örgütün TPAO’daki faaliyetleri de yer aldı. Ömer K. ifadesinde, TPAO’nun AB projesi olan enerji dağıtım üzerine bir çalışma yapması gerektiğini ifade ederek, kendisini bu çalışmaya daire başkan yardımcısının dâhil ettiğini söyledi. 

KHK ile kapatılan Anadolu Çalışanlar Derneği (ANÇADER) ile ortak çalışmaya başlandığını ifade eden Ömer K “Başkent doğalgazın karşısında bir yerde toplanıyorduk. AB projesi adı altında örgütsel toplantılar yapıyorduk” dedi. İddianamede örgüt içerisinde “imam” konumunda olduğu aktarılan Ömer K.’nın FETÖ’nün tepe yöneticilerinden ve molla yapılanmasında yer alan firari Reşit Haylamaz ile telefon görüşmesi bulunduğu belirtildi. Ömer K.’ya “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla hapis cezası talep edildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...