AB Bakanlığından STK projelerine 11 milyon avro destek

/ Kaynak: AA
AB Bakanlığından STK projelerine 11 milyon avro destek

GÜNDEM Haberleri  / AA

AB Bakanlığı, 'Türkiye ile AB sivil toplum kuruluşları arasındaki diyaloğu geliştirecek projelere 11 milyon avro hibe desteği sağlanacağını' duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliği ve diyaloğun geliştirilmesi amacıyla 2008 yılından bu yana sivil toplum diyaloğu programları yürütüldüğü hatırlatıldı.
Katılım Öncesi AB Mali Yardımı çerçevesinde finanse edilen bu programların dördüncüsü olan "Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Projesi" ile çevre, enerji, tüketicinin ve sağlığın korunması, adalet, özgürlük ve güvenlik, iş kurma hakkı ve hizmet sunumu serbestisi, bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu, işletme ve sanayi politikası, tarım ve balıkçılık ile eğitim alanlarında hibe programlarının kamuoyuna duyurulduğu ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecine önemli katkı sağlayacak söz konusu hibe programları aracılığıyla Türkiye ve AB üye ülke sivil toplumları arasında güçlü ve kalıcı işbirliğinin geliştirilmesini hedefleyen projelere destek verilmesinin planlandığı vurgulandı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Hibe programlarından Türkiye'den dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların federasyonları ve konfederasyonları, üniversiteler, meslek kuruluşları, işçi ve işveren sendikaları ve kalkınma ajansları ile AB üyesi ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşlar faydalanabilecektir. Türkiye'den başvuru yapacak kuruluşların AB üyesi ülkelerden kuruluşlar ile ortak projeler geliştirmeleri zorunludur. Toplam bütçesi yaklaşık 11 milyon avro olan hibe programları çerçevesinde başarılı bulunan projelere, 50 bin ile 150 bin avro arasında hibe desteği sağlanacaktır. Projeler için başvurular programa göre farklılık göstermekle birlikte mayıs ayının son haftası ile haziran ayının ilk haftasında sonra erecektir."
- Sivil Toplum Diyaloğu Projesi
AB Bakanlığı tarafından Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının AB ülkelerindeki muadilleriyle işbirliğini ve diyaloğunu artırmak amacıyla 2008 yılından bu yana "Sivil Toplum Diyaloğu" hibe programları uygulanıyor. Şimdiye kadar bu programlar çerçevesinde sivil toplum kuruluşları tarafından geliştirilen 271 projeye yaklaşık 32 milyon avro hibe desteği verildi. Hibe programlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye Avrupa Birliği Bakanlığı www.ab.gov.tr internet sitesinden ulaşılabilir.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...