900 yıl sonra kask taktılar

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
900 yıl sonra kask taktılar

GÜNDEM Haberleri  / AA

Erzurum'da Atlı Cirit İl Birinciliği müsabakalarında sporcular kask takarak sahaya çıktı.


nbsp; Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, Erzurum Cirit Sahası'nda yaptığı konuşmada, müsabakaların, ata sporunun 5 bin yıllık tarihine uygun, gururlu, sevecen ve centilmence geçmesini diledi.
nbsp; Ciridi yaygınlaştırmak ve en iyi şekilde temsil etmek istediklerini vurgulayan Ceylan, "Bu topraklar, yiğitlik ve mertlik topraklarıdır. Geleneksel sporları geleceğe taşımak her Türk ferdinin görevi. Federasyon olarak bu amaç için çalışıyoruz" dedi.
nbsp;900 yıl sonra kask taktılar
nbsp; nbsp;
nbsp; -"Artık kask şart"-
nbsp;
nbsp; Sporcu güvenliğinin önem taşıdığına değinen Ceylan, zaman zaman talihsiz kazalar yaşandığını, bu yüzden ciritte de tedbir alma gereği duyduklarını vurguladı.
nbsp; Cirit müsabakalarında kask takılmasını zorunlu hale getirdiklerini belirten Ceylan, "Federasyon olarak Türkiye'de ilk kez kask uygulamasına başladık. Sporcularımızın alıştığı bir yapı değil ama artık kask şart. Bunu uygulayacağız. Geçen yıllarda alınmış bir karar, ilk uygulamasını burada hayata geçirmiş olduk" diye konuştu.
nbsp; Dereboğazı takımı sporcusu 66 yaşındaki İlbey İspirli de ciridi yaşatmak istediklerini ifade ederek, "15 yaşından beri bu sporu yapıyorum. Dermanbey isimli atımla müsabakalara katıldım. Yarışmalarda ilk kez kask taktık. Daha önce kafasını çarpması sonucu hayatını kaybeden, yaralanan arkadaşlarımız oldu. Kask uygulaması en azından güvenliğimiz için önemli" dedi. nbsp;
nbsp;900 yıl sonra kask taktılar
nbsp; İl genelinden 19 kulüpten 300 lisanslı sporcunun 180 atla katıldığı müsabakalara ciritçiler kaskla çıktı.
nbsp; İl birincisi, 2 Haziran'daki final müsabakasında belli olacak.
11. yüz yıldan sonra at üstünde Türk boylarının spor olarak yaptığı kimilerine göre "Bir nevi savaş talimi" kabul edilen cirit 1957 yılından bu yana "İhtisas sporları" olarak kabul ediliyor


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...