9 Ocak koronavirüs tablosu geldi, vaka sayısı 61 bin 727

Düzenleyen:
9 Ocak koronavirüs tablosu geldi, vaka sayısı 61 bin 727

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanlığı, 24 saatlik koronavirüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de bugün 61.727 kişinin testi pozitif çıktı, 173 kişi ise hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı tarafından 9 Ocak Covid-19 tablosu paylaşıldı. Tabloya göre, 61 bin 727 vaka tespit edilirken 173 kişi ise hayatını kaybetti. Türkiye'de de hızla yayılan yeni tip koronavirüsün son varyantı Omicron nedeniyle vaka sayısında artış devam etti.

HASTANEYE YATIŞLAR ATTI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Omicron kaynaklı vakaların artış merkezinde İstanbul var. Son üç hafta içinde, Türkiye genelinde hastaneye yatışlarda %6,2 artış oldu. Yoğun bakım ve entübasyonda belirgin düzeyde artış yok. Kayıplarımızın büyük kısmı, 60 yaş üzerindekilerle kronik hastalığı olanlar." dedi.

AŞILAMADA SON DURUM
18 yaş ve üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 83,60, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 91,99 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 136 milyon 281 bin 40 doza yükseldi.

18 yaş ve üstü nüfusta en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...