81 ilden sadece 21'i güvenli! Türkiye’nin deprem bakımından en güvenli illeri belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
81 ilden sadece 21'i güvenli! Türkiye’nin deprem bakımından en güvenli illeri belli oldu

GÜNDEM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Kahramanmaraş depremlerinde yaşanan büyük depremlerin ardından Türkiye’nin gündeminden düşmeyen konuyla ilgili Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan önemli bir açıklama geldi. Ercan Türkiye’nin en güvenilir illerini tek tek açıkladı. 

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden 11 il etkilendi. Büyük yıkım ve can kaybının yaşandığı depremlerin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Depremlerin ardından en güvenilir ve en riskli yerler araştırılmaya başlandı. 

Uzmanlar bölge bölge riskli bölgeleri açıklarken Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Türkiye’nin en güvenli illerini tek tek sıraladı. 81 ilden sadece 21'i bu kategoride yer aldı.

https://twitter.com/ovgunaercan/status/1699436529154662560

İki büyük depremin üzerinden tam 7 ay geçti. Deprem felaketinin 7. ayında Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan X üzerinden yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli illerini açıkladı.

Ercan, "Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri:

Kırklareli, Zonguldak,
Kastamonu, Sinop, Samsun,
Giresun, Ordu, Trabzon, 
Rize, Artvin
Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa,
Mersin, Antalya, Konya,
Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...