81 ilde kriz merkezi

Düzenleyen:
81 ilde kriz  merkezi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, 81 ilin valisine seslenerek, “Teröre destek veren belediyelerle ilgili bir düzenleme yaptık. Bu konuda lütfen çekingen davranmayın. Bu bir vebaldir, gereğini yapın” dedi.

Haber Merkezi İSTANBUL
Valilere, “Sizler Ankara’nın Anadolu’daki temsilcilerisiniz” diye hitap eden Yıldırım, “Milletin işini görüyorsanız, ‘Efendim şurada hata yaptım, burada bilmem ne yaptım.’ Bunlara takılmayın. Sahadaki hiçbir iş şekil ve usul hatası olmadan yapılmaz. Bir tercih yapacaksınız. İş mi yapacağız yoksa mevzuatı mı kollayacağız? Mesele milletin menfaati, ülkenin geleceği, menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın. Hata yapmaya alan var ama hainliğe asla alan yok” ifadelerini kullandı.
İllerde gerçekleştirilen çeşitli törenlere bürokrasiden çok yoğun katılım olduğunu dile getiren Yıldırım, “Kendimden biliyorum, bir etkinliğe, bir törene gittim mi sistem duruyor. Herkes hurra takılıyor peşimize, devlet paydos ediyor. Gidin ama amirlerine, daire müdürlerine ‘gelmeyin’ deyin, işinize bakın, ilgili kimse o katılsın” diye konuştu.
Darbe girişimi sonrasında açığa alınan, memuriyetten çıkarılan çok sayıda kamu görevlisi olduğunu hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: Başbakanlık Müsteşarlığı başta olmak üzere, bütün illerde, her yerde bir nevi ‘kriz merkezi’ oluşturun. Bu ne demek? Yani bu konularda kendisine haksızlık yapıldığı kanaati olan, bu şekilde size dönüş yapan veya sizin tespitleriniz varsa bunları oluşturacağınız birim vasıtasıyla toplayın. Yanlış yapıldıysa, adalete, hukuka uymayan bir iş varsa bu operasyonlar, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra dönülüp bakılacak ve yapılmış yanlışlar varsa düzeltilecek.”
Mutlaka, yerel projelere, yerel faaliyetlere hız kazandırılması gerektiğini aktaran Yıldırım, “Sürekli, sahada olunacak. Vatandaşın size gelmesini beklemeyin, siz gidin. Vatandaş gelip, ‘Şu derdim var, bu derdim var’ diyerek kapıda bekliyor. Üç saat, beş saat bekliyor, vali beyin keyfi gelecek, görüşecek. Öyle yapıyorsunuz demiyorum ama algı bu” dedi.
KHK ile teröre destek veren belediyelerle ilgili bir düzenleme yapıldığını hatırlatan Yıldırım, “Bu konuda lütfen çekingen, ürkek davranmayın. Ülkenin kaynaklarının, ülkenin insanları polisi, jandarması, korucusuna kurşun olarak dönmesine asla izin vermeyin. Bu bir vebaldir, gereğini yapın” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...